Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Posiadam Xperie J od roku. Postanowiłem wgrac jej roota, po jakimś czasie zaczęła mi świrować(rozłacząło mnie z rozmówcą, zacinało sie, dzwiek sie bugował, dodtyk czasem świrował oraz co jakiś czas telefon nie widział mojej karty sim )

Postanowiłem usunąć rota i grać system od nowa. Niestety to nie pomogło. Telefon nadal robi to co napisałem powyżej.

I teraz jest moje pytanko:

-czy da sie jakos to naprawic

-czy to jest wada telefonu, jesli tak czy ta wada obejmuje gwarancje i czy moge go oddac do reklamacji???

Z góry dzięki za info.

Pozdro 

Jako 2-letni posiadacz tego złomu mogę potwierdzić, że po jakimś czasie ten telefon po prostu tak ma. U mnie nie pomogły custom romy, przywracanie do ustawień fabrycznych ani nic innego. Telefon jak kobieta - ma swoje humory i nic nie zrobisz :/

Oczywiście można próbować oddawać na gwarancję ale nie wróżę powodzenia.

Edytowane przez Rica1

Podane przez Ciebie problemy przypominaja objawy padnietej plyty glownej, ktora gwarancja obejmuje, o ile ta nie zostala zala, czy tez uszkodzona pod wplywem upadku lub wiekszego scisku telefonu (uszkodzone/przerwane/pekniete sciezki). Czasem zdaza sie, ze objawy wystepuja i przestaja, jednak po czasie beda sie nasilac (np. niedzialajacy dotyk, podswietlenie, psujacy sie dzwiek, zle dzialajace aplikacje, szybsze grzanie sie itp.).

• 2 tygodnie później...

No ja tak mam coraz częściej, że telefon świruje(wywala z rozmówca, dzwiek sie buguje przy słuchawkach, dotyk ledwo styka,itp.), oczywiście telefon mi nie raz spadł jak to każdemu może sie zdażyc ze telefon upadnie na ziemie czy tez beton. Mam nadzieje że gwarancja to obejmuje bo już mam dosyć tego telefonu...