Skocz do zawartości

Sterowniki hd 8670m

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Pankracy666,

Recommended Posts

Prosilbym o pomoc. Wiecie moze jakie sa najnowsze sterowniki do radeona hd 8670m? Szukam po necie i znalezc odpowiednich nie moge, rozne wersje sa podawane na stronach i nie wiem czy mam nieaktualne czy nie. Sporo gier dziala mi lepiej na zintegrowanej karcie niz na dedyku, wiec mysle ze to wina sterownikow. Laptop Dell inspiron 5537 15R 

Wersja pakietu sterownikow: 13.151-130819a-161372C-Dell

Wersja sterownika 2D: 8.01.01.1331

Wersja biblioteki direct3d: 9.14.10.0984

Wersja openGL: 6.14.10.12420

Wersja AMD CCC: 2013.0819.1344.22803

Mam nadzieje ze powyzsze dane wystarcza by udzielic mi pomocy :)

Po prostu zainstaluj najnowsze ze strony AMD i powinno śmigać -> http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+7+-+64 Teraz sterowniki AMD są uniwersalne i wspierają też mobile odpowiedniki. Jeszcze jakiś czas temu trzeba było się naszukać żeby znaleźć jakieś aktualne i działające na laptopach wersje sterowników.

Edytowane przez Kamillus
  • Popieram 1

Nowe sterowniki pomogly, gry chodza poprawnie. Pojawil sie jednak problem z hibernacja/uspieniem/zamykaniem klapy gdy zrobie jedna z tych czynnosci ekran juz sie nie wlacza i musze resetowac komputer przez przytrzymanie przycisku uruchamiania lub wyciagniecie baterii. Zmiana w ustawieniach efektu zamykania pokrywy na "nic nie rob" nie daje efektow, ekran sie wygasza i nie wlacza ponownie.

Zaktualizowalem z A07 na A08 ze strony della. Nie pomoglo. Wspomne ze przed aktualizacja CCC pokrywa dzialala dobrze. Czekam na kolejne pomysly :/

Zauwazylem kolejne anomalie w dzialaniu komputera, system nie chce sie wylaczyc z poziomu windowsa. Musze wylączac komputer przez dlugotrwale nacisniecie przycisku do wylaczania :/

Odświeżam, problem wciąz aktualny

• Rozwiązanie

Jeżeli problem jest irytujący to po prostu wróć do starszych sterowników. 

AMD coś pokręciło ze sterownikami, ja aktualnie również jadę na starych sterach z 2013 roku ze strony MSI bo te najnowsze sprawiają problemy.

Cholerstwo. 

Mój laptop to MSI GX70 i karty - 8650g + dedykowana 8970m.

Edytowane przez Pankracy666
  • Popieram 1

Nie tyle mnie to irytowalo co martwilo bo za kazdym razem jak uruchamialem potem komputer to chodzil wolniej. Wole miec gry na integrze i nie przejmowac sie czy cos sie stanie mi z lapkiem. Problem rozwiazany, temat do zamkniecia. Dzieki wszystkim za pomoc

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...