zidolek 1 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 case '1': printf("Ile komorek ma byc w tablicy? "); scanf("%d", &komorki); loadRandomData(table, komorki, HEIGHT, WIDTH); printf("Wcisnij q aby wyjsc, lub inny klawisz, aby kontynuowac\n"); wyjscie=getchar(); if (wyjscie!='q') Petla(table); break; Mam taki oto kawałek kodu. Działa mi tak jak chcę, poza tym, że nie pobiera mi znaku poprzez getchar na etapie wyjscie=getchar(); Wcześniej próbowałem scanf (tak jak mam parę linijek wyżej), też nie działało. Ktoś wie, o co chodzi? W ogóle nie czeka, aż wcisnę klawisz, tylko od razu przechodzi do ifa i wykonuje Petla(table); Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Luki91 157 Napisano 8 Września 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Podejrzewam, że w momencie wywołania getchar(), w buforze wejściowym pozostaje znak '\n' z uprzednio wywołanego scanf. Spróbuj przed wywołaniem wyjscie=getchar(); dodać jeszcze jedno wywołanie getchar(). 1 Link to post Share on other sites
zidolek 1 Napisano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Pomogło. Dzięki wielkie. Do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts