Tomashec 933 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Witam, Drodzy forumowicze jaką możecie polecić kartę MicroSDHC/XC do tabletu Samsung Galaxy Tab 3 10.5 LTE ?? Pojemność max 128 GB, bo taka jest maxymalna pojemność jaką może ten tablet obsłużyć Nigdzie jakiegoś konkretnego testu na googlach nie znalazłem pod kątem kart dla takich urządzeń...pomożecie ?? nie szukam superhiper szybkiej karty, ale taką, żebym nie musiał się denerwować przy odczycie/zapisie danych Zapraszam do dyskusji Edytowane 8 Września 2014 przez Tomashec Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ja używam Sandisk Ultra 128 GB Class 10 - ale - nie wiem, czy cena ponad 500 zł Cię nie przerazi Jeśli Chcesz coś tańszego to polecam Ci Kingston 64 GB Class 10 - używałem jej w tablecie a teraz w telefonie i jest OK. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Cena mnie nie przeraża, jestem gotów wydać taką gotówkę jeśli będzie to odpoowiednio uzasadnione Okej dzięki Ravif za propozycje Teraz inne pytanie czy odczuję różnicę jeśli zakupię kartę na poziomie 4-6 class ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 TAK - odczujesz - widać to na przykład przy zapisie - mam w Rejestratorze Trasy 32 GB Kingstona Klasy 10 - i bez zająknięcia nagrywa Full HD - a jak włożyłem Klasę 6 to non-stop było klatkowanie, zacinki. Jeśli cena za 128 GB Cię nie przeraża to nie ma sensu oszczędzać parę złotych - lepiej kupić Klasę 10. Jeśli zależy ci na prędkości to polecam zakup karty Class 10+ - np. Sandisk Extreme, Samsung Pro czy niektóre "złote" Kingston'y - mają prędkości rzędu 90MB/s - "czysta" Klasa 10 to 30MB/s. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Poszukałem trochę po necie i zwróciłem uwagę na taką kartę http://www.samsung.com/pl/consumer/memory-storage/sd-cards/sd-cards/MB-MG64DA/EU Będzie ok ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Tak, to bardzo dobra karta - ma "indeks" prędkości UHS-I - czyli ponad 90MB/s. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Dzięki za odpowiedź Ravir Ciekaw jestem czy będzie to plusem, że karta jest tego samego producenta co tablet Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts