Czapi123 9 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 (edytowane) Witam Niedługo przyjedzie do mnie obudowa fractala r4 z płytą msi z97 gaming 7 i z resztą sprzętu. Zakupiłem dodatkowo 2 wentylatory jak w temacie, ale kontroler jest na 3. Czy jest jakiś rozgałęźnik, który mogę podłączyć do tego kontrolera? Czy pozostaje tylko przejściówka z 4pin na 3 prosto z płyty? Pozdrawiam Radek Edytowane 6 Września 2014 przez Czapi123 Cytuj Link to post Share on other sites
MrDeMarcin 269 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Nie wiem dokładnie ile wytrzyma ten kontroler, ale lepiej nie podpinać więcej niż 3. Możesz bezpośrednio do płyty. Cytuj Link to post Share on other sites
Czapi123 9 Napisano 6 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2014 który lepiej podpiąć do płyty aby bios nim sterował? tylny? czy może któryś z "wpuszczających": front lub dolny? taki rozgałęziacz mam dokupić? http://www.morele.net/gelid-rozgaleziacz-y-pwm-35cm-ca-pwm-01-626907/ Cytuj Link to post Share on other sites
Mariusz21_21 305 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Podepnij jak sądzę te które wtłaczają powietrze do obudowy, proponuje te z frontu podpiąć do płyty, chociaż przetestuj różne możliwości i zdecyduj wtedy. Rozgałęźnik jak jak bardziej ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Czapi123 9 Napisano 6 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Chyba dolny podepnę rozgałęźnik zamówiony. Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 U siebie mam podpięte cztery wentylatory pod kontroler,dwa mam na jednym kanale,śmiga już jakiś czas i nic się nie dzieje. EDIT. Sorry pięć mam podpiętych pod kontroler,po dwa na dwóch kanałach i jeden na jednym. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts