kasia-ona-84 0 Napisano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Wszystko to brzmi naprawdę super zwłaszcza Dell Venue 8 tylko niestety ja ( czasem tępa blondyna) nigdy nie miałam w swoich łapkach tableta także nie mam bladego pojęcia jak wygląda sytuacja z grami ( o które tu się głównie rozchodzi). Czy mając ten tablet z androidem będę mogła wejśc na tą stronkę https://play.google.com/store/apps/category/GAME?hl=pl i sciągać wszystkie te same gry tak samo jak bym miała telefon z androidem ? czy to jakoś inaczej wygląda ? bo tego akurat niestety nie rozumiem Czy moze dla tabletow jest jakas inna baza gier ? Co do nexusa to własnie bardzo czesto widzę że ludzie go polecają i pewnie bym go równiez wybrała ale na razie wizja tableta też nie wydaje sie najgorszym pomyslem. Cytuj Link to post Share on other sites
ichigo10 4 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 "@up" podeślij mi urządzenie z mediatekiem które ma zaginajace wyniki w bencharku. I widze ze za bardzo sie nie znasz i nawet nie wiesz o co chodzi w bencharkach. Przepraszam za @up chodziło mi o freso. Tak tablety maja te same gry co smartfony, co najwyżej nie które ( lecz teraz większość) jest przeznaczona na tablet tzn jest pod ich kątem specjalnie zoptymalizowana z powodu wiekszego ekranu. Podsumowując tak na tablet sciagniesz te same gry co na telefon bez żadnego problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2014 To w takim razie rewelacja walka będzie pomiędzy nexusem 4 a tabletem Dell muszę to na spokojnie przemyśleć i zobaczymy. A powiedz mi czy ten tablet http://www.komputronik.pl/product/199559/Komputery/Tablety/ASUS_Google_Nexus_7_II.html?qrtc_slt=slt_product&qrtc_tpl=tpl_product&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=169943&qrtc_pos=1 jest lepszy/gorszy od della ? jakie sa miedzy nimi roznice ? ktory ty bys wolał ? Cytuj Link to post Share on other sites
ichigo10 4 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Zanim odpowiem, chciał bym zapytać czy ma dla ciebie znaczenie- wbudowany modem 3g i wyświetlacz. Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2014 w pierwszej kolejnosci zalezy mi na ilosci i tytulach gier w ktore pogram, milym dodatkiem byl by modem 3g Cytuj Link to post Share on other sites
ichigo10 4 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Trochę źle zrozumiałem. Więc między dellem a nexusem 7 II ( nazywany tez nexus 7 2013, ma te same podzespoły co nexus 4 tzn ten sam procesor i taka sama ilość pamięci RAM) ogromnej różnicy nie ma , lecz nexus ma lepszy wyświetlacz. Pomimo ze cenie 8 calowe tablety, wybrał bym jednak 7 calowego nexusa. Dlaczego, ponieważ z dellem jest ten problem ze jego wyświetlacz nie jest najlepszy. Choć (kurde) to jest bardzo trudna decyzja, bo z drugiej strony w tej cenie dostaniemy della z 32 gb pamięci i modemem 3g. Jeszcze wracając do tego czym sie różnią ( bede porównywał model della z 32 gb i 3g) jak juz wspomniałem różnią sie wyświetlaczem i ten z Nexusa jest lepszy. Różnią się także procesorem w dellu mamy Intela a w nexusie snapdragona. I gry mogą lepiej działać właśnie na nexusie, ponieważ gry mogą byc lepiej zoptymalizowane. Podsumowując osobiście bym wybrał nexusa ponieważ jednak nie potrzebuje az 32 gb, ani modemu 3g a nie ktore gry moga na nim lepiej działać Musisz sie zastanowić czego tak naprawde potrzebujesz, a najlepiej jak bys zobaczyła na żywo jak wyglądają oba tablety. Na koniec podsyłam POTEZNY tablet najlepszy na rynku, a cena nie jest najwyższa. Jak byś chciała kupic 1 tablet ale najlepszy i nie bać się o co kol wiek bo na tym wszsytko co jest i wszytko co będzie zadziala bez żadnego problemu. Zapomniałem wkleić link : http://www.morele.net/tablet-nvidia-shield-tablet-16gb-wifi-652912/?ceneo_spo=true Mały przykład jak wygląda jedna z najnowszych gier na andorida na nvida shield tablet: Trzeba przyznać ze wygląda super,do tego mozna dokupic pada i podłączyć do tv, wtedy z tabletu możemy zrobić przenośna konsole. Gdybym teraz kupował tablet do gier nie kupił bym niczego innego. Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2014 swietny ten tablet ale niestety potrzebuje dwoch telefonow albo tabletow bo brat mi zyc nie da, a tak przy okazji znalazl on cos takiego http://allegro.pl/asus-zenfone-z5-atom-2gb-ram-8gb-2sim-gratisypl-i4551551633.html jak bedziesz mial chwile to obczaj i daj znac jakie robi ogolne wrazenie,przepraszam ze ci tak du*e truje ale niestety ja sie kompletnie nie znam Cytuj Link to post Share on other sites
ichigo10 4 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Sam telefon jest dość dobry, porównywalny do della. Ale jest on dość podejrzany, nie jestem pewien ale ten telefon nie jest jeszcze ogólnie dostępny w Polsce( nie mam 100% pewności). W dotyku z tego co widzę to różne specyfikacje tego smartfona chodzą po necie i nie wiadomo co tak naprawde mogła byś dostać. Na razie wstrzymał bym sie z kupnem tego telefonu. Ps. Spokojnie możesz mi "truc du*e" po to jestem, i zawsze chętnie pomoge. Tak jak mówiłem nad takim wydatkiem warto sie 3 razy zastanowić zanim podejmie sie decyzje. I bardzo dobrze ze sama też szukasz jakis telefonów. Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2014 No to w takim razie ja sobie jeszcze popatrze / przemyśle co i jak jak znajdę coś nowego to ewentualnie się odezwę po poradę. A tak to bardzo dziękuje za cierpliwośc i poświęcony czas. Cytuj Link to post Share on other sites
magnat253 6 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 A mi jaki byście polecili ? lg g3,sgs5,htc one m8 czy xperia z2? Cytuj Link to post Share on other sites
ichigo10 4 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Ooo, wysoko pan mierzy. Radzę założyć nowy temat ponieważ tu juz nie wiele osob może znaleźć twoi post. A jak napisze ze chcesz telefon z najwyżej półki na pewno wiele osób ci pomoże w wyborze. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 ichigo, mialem wiecej urzadzen z Androidem niz na oczy widziales. Cytuj Link to post Share on other sites
ichigo10 4 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 To bardzo sie ciesze z tego powodu. Ale miałeś mi przedstawić jedno z twoich wspaniałych urządzeń z prockiem mediaTeka które ma jak uważasz miażdżace wyniki w bencharkach. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 (edytowane) Wprawdzie nie Exynos - ciągle szukam tego screena, tutaj screen jak to niby MediaTek miażdży Snapa z Nexusa 4. http://cdn2.ubergizmo.com/wp-content/uploads/2013/10/antutu-mediatek.jpg EDIT: To dalej nie jest dokładnie ten, ale w sumie treść ta sama: http://swiatandroid.pl/wp-content/uploads/2014/07/mediatek-mt6595-antutu.jpgqfit1024P2C1024.pagespeed.ce_.c9HQA8s81V.jpg Urządzenia z tym CPU niestety nie miałem okazji testować, założę się jednak że wysiadłoby w starciu z Note 3. Edytowane 7 Września 2014 przez Freso Cytuj Link to post Share on other sites
Patrick. 33 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ten MediaTek posiada 8 rdzeni na Cortex A7, wiec porównanie do Snapa jest marne. Mam na myśli 1. screen, jak na razie tylko chińskie marki korzystają z tych procesorów, taki mały OT : ) Cytuj Link to post Share on other sites
ichigo10 4 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Tak, bardzo ładne słupki i w ogóle, ale miałeś mi wysyłać telefon który mozna kupić z procesorem mediateka. Który ma wspaniałe wyniki w benchmarku. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Szkoda mojego czasu. Uwazasz ze benchmarki sa wyznacznikiem wydajnisci, co jest smieszne, bo KAZDY kto ma odrobine pojecia wie, ze to bzdura, zna przypadki oszustw w benchmarkach (vide wyniki kilku urzadzen Samsunga bodajze w Antutu), a co niektorzy znaja nawet sposoby Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts