Skocz do zawartości

Android do 1000 zł +- / 4'5 / gry / Pomocy :)

Recommended Posts

Wszystko to brzmi naprawdę super :) zwłaszcza Dell Venue 8 tylko niestety ja ( czasem tępa blondyna) nigdy nie miałam w swoich łapkach tableta także nie mam bladego pojęcia jak wygląda sytuacja z grami ( o które tu się głównie rozchodzi). Czy mając ten tablet z androidem będę mogła wejśc na tą stronkę https://play.google.com/store/apps/category/GAME?hl=pl i sciągać wszystkie te same gry tak samo jak bym miała telefon z androidem ? czy to jakoś inaczej wygląda ? bo tego akurat niestety nie rozumiem :) Czy moze dla tabletow jest jakas inna baza gier ?

Co do nexusa to własnie bardzo czesto widzę że ludzie go polecają i pewnie bym go równiez wybrała :) ale na razie wizja tableta też nie wydaje sie najgorszym pomyslem. 

"@up" podeślij mi urządzenie z mediatekiem które ma zaginajace wyniki w bencharku. I widze ze za bardzo sie nie znasz i nawet nie wiesz o co chodzi w bencharkach.

Przepraszam za @up chodziło mi o freso. Tak tablety maja te same gry co smartfony, co najwyżej nie które ( lecz teraz większość) jest przeznaczona na tablet tzn jest pod ich kątem specjalnie zoptymalizowana z powodu wiekszego ekranu. Podsumowując tak na tablet sciagniesz te same gry co na telefon bez żadnego problemu.

To w takim razie rewelacja :) walka będzie pomiędzy nexusem 4 a tabletem Dell muszę to na spokojnie przemyśleć i zobaczymy. 

A powiedz mi czy ten tablet http://www.komputronik.pl/product/199559/Komputery/Tablety/ASUS_Google_Nexus_7_II.html?qrtc_slt=slt_product&qrtc_tpl=tpl_product&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=169943&qrtc_pos=1  jest lepszy/gorszy od della ? jakie sa miedzy nimi roznice ? ktory ty bys wolał ?

Trochę źle zrozumiałem. Więc między dellem a nexusem 7 II ( nazywany tez nexus 7 2013, ma te same podzespoły co nexus 4 tzn ten sam procesor i taka sama ilość pamięci RAM) ogromnej różnicy nie ma , lecz nexus ma lepszy wyświetlacz. Pomimo ze cenie 8 calowe tablety, wybrał bym jednak 7 calowego nexusa. Dlaczego, ponieważ z dellem jest ten problem ze jego wyświetlacz nie jest najlepszy. Choć (kurde) to jest bardzo trudna decyzja, bo z drugiej strony w tej cenie dostaniemy della z 32 gb pamięci i modemem 3g.

Jeszcze wracając do tego czym sie różnią ( bede porównywał model della z 32 gb i 3g) jak juz wspomniałem różnią sie wyświetlaczem i ten z Nexusa jest lepszy. Różnią się także procesorem w dellu mamy Intela a w nexusie snapdragona. I gry mogą lepiej działać właśnie na nexusie, ponieważ gry mogą byc lepiej zoptymalizowane. Podsumowując osobiście bym wybrał nexusa ponieważ jednak nie potrzebuje az 32 gb, ani modemu 3g a nie ktore gry moga na nim lepiej działać

Musisz sie zastanowić czego tak naprawde potrzebujesz, a najlepiej jak bys zobaczyła na żywo jak wyglądają oba tablety.

Na koniec podsyłam POTEZNY tablet najlepszy na rynku, a cena nie jest najwyższa. Jak byś chciała kupic 1 tablet ale najlepszy i nie bać się o co kol wiek bo na tym wszsytko co jest i wszytko co będzie zadziala bez żadnego problemu.

Zapomniałem wkleić link :D : http://www.morele.net/tablet-nvidia-shield-tablet-16gb-wifi-652912/?ceneo_spo=true

Mały przykład jak wygląda jedna z najnowszych gier na andorida na nvida shield tablet:

Trzeba przyznać ze wygląda super,do tego mozna dokupic pada i podłączyć do tv, wtedy z tabletu możemy zrobić przenośna konsole.

Gdybym teraz kupował tablet do gier nie kupił bym niczego innego.

swietny ten tablet :) ale niestety potrzebuje dwoch telefonow albo tabletow bo brat mi zyc nie da, a tak przy okazji znalazl on cos takiego   http://allegro.pl/asus-zenfone-z5-atom-2gb-ram-8gb-2sim-gratisypl-i4551551633.html   jak bedziesz mial chwile to obczaj i daj znac jakie robi ogolne wrazenie,przepraszam ze ci tak du*e truje ale niestety ja sie kompletnie nie znam :(

Sam telefon jest dość dobry, porównywalny do della. Ale jest on dość podejrzany, nie jestem pewien ale ten telefon nie jest jeszcze ogólnie dostępny w Polsce( nie mam 100% pewności). W dotyku z tego co widzę to różne specyfikacje tego smartfona chodzą po necie i nie wiadomo co tak naprawde mogła byś dostać. Na razie wstrzymał bym sie z kupnem tego telefonu.

Ps. Spokojnie możesz mi "truc du*e" po to jestem, i zawsze chętnie pomoge. Tak jak mówiłem nad takim wydatkiem warto sie 3 razy zastanowić zanim podejmie sie decyzje. I bardzo dobrze ze sama też szukasz jakis telefonów.

Wprawdzie nie Exynos - ciągle szukam tego screena, tutaj screen jak to niby MediaTek miażdży Snapa z Nexusa 4.

http://cdn2.ubergizmo.com/wp-content/uploads/2013/10/antutu-mediatek.jpg

EDIT:

To dalej nie jest dokładnie ten, ale w sumie treść ta sama:

http://swiatandroid.pl/wp-content/uploads/2014/07/mediatek-mt6595-antutu.jpgqfit1024P2C1024.pagespeed.ce_.c9HQA8s81V.jpg

Urządzenia z tym CPU niestety nie miałem okazji testować, założę się jednak że wysiadłoby w starciu z Note 3.

Edytowane przez Freso

Szkoda mojego czasu. Uwazasz ze benchmarki sa wyznacznikiem wydajnisci, co jest smieszne, bo KAZDY kto ma odrobine pojecia wie, ze to bzdura, zna przypadki oszustw w benchmarkach (vide wyniki kilku urzadzen Samsunga bodajze w Antutu), a co niektorzy znaja nawet sposoby ;)