PLSBX 319 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witam posiadam procesor AMD Athlon 64 x2 5000+ Brisbane oraz chłodzenie box. Wszystko dopełnia pasta termoprzewodząca MX-2. Problem w tym że temperatury wg. HWMonitor skaczą jak porąbane. Niby jest sobie 33*C (Radiator również) a gdy odpalę okienko steama to nagle skacze do 38*C po czym znowu wraca do 33*C. Pod obciążeniem jest podobnie. Grzeje się do 70*C po czym po wyłączeniu np.: gry to nagle spada do 50*C od tak. Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Ten typ tak ma i nie ma się czym przejmować dopóki temperatura nie będzie znacząco przekraczać 70 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Jeszcze jedno pytanie, czy to normalne że w tym boxie nagrzewa się tylko podstawa? W miejscu podstawy chłodzenia temperatura w idle jest taka sama/podobna do tej co ma procesor, ale w stresie odbiega o nawet ok. 20*C. Pasta myślę że jest dobrze nałożona. Poprzednia 4 tygodniowa którą mi założyli w sklepie nie dawała rady a procesor miał ok. 100*C w stresie. Teraz dochodzi do góra 75*C przy intensywnym stresie jakimś Prime95, OCCT. Przy grze do 60*C. Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Chłodzenie box od amd to szczyt techniki nie jest i jego zdolność odbierania ciepła nie powala. Temperatura jest dalej dość wysoka jak na ten procesor. Czy cooler jest głośny pod obciążeniem? Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 (edytowane) Porównując do reszty, a właściwie do wentylatorów które podłączyłem do zasilacza na 12v to nie. Rozkręca się do ok. 3300RPM przy obciążeniu.Dodam że moja obudowa też nie jest cudem techniki i mam 2 dodatkowe wentylatory. Jeden z przodu w miejscu gdzie się montuje stacje DVD (Brak innego miejsca), a drugi z tyłu normalnie do obudowy tak jak powinien. I jeszcze zasilacz wyciąga powietrze dodatkowo. Edytowane 4 Września 2014 przez pl_sbx Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts