Milicja Obywatelska 0 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Czołem wszystkim. Ktoś ode mnie leci do Pekinu za kilka dni i może przywieźć mi tablet. Od dłuższego czasu przeszukuję internet w poszukiwaniu złotego środka (jak dla mnie) w postaci tabletu. Potrzebuję porady bo im więcej czytam tym mam większe wątpliwości. Moje wymogi to: - System Android - 10' - full HD ewentualnie Retina - jasność minimum 250nitów (będzie używany czasem na dworze) - najchętniej format 4:3 - slot na karciochę pamięciochę SD - wydajny przeglądanie dużych PDF i co ważniejsze dziecko będzie grało zapewne w samochodówki - koniecznie żyroskop (czy inne odpowiadające za sterowanie przechylaniem urządzenia w grach) - koniecznie Bluetooth - mile widziany GPS - mile widziany wbudowany modem 3G/4G Zależy mi na w miarę przyzwoitym wsparciu oprogramowania lub na jakimś popularnym modelu którego modyfikacje software'owe są aktywnie wspierane przez prywatnych developerów do najnowszych wersji Androida. Granicą ostateczną jest cena, nie chciałbym przekroczyć 800zł. (przypominam że tablet będzie przywożony bezpośrednio z chin). Na polskim rynku strasznie zainteresował mnie najnowszy Lenowo Yoga HD+ jednak wolałbym proporcje ekranu 4:3 no i cena wyższa od zakładanej. Przeglądałem Alibaba.com ale nie widzę tam tego modelu, poza tym słabo u mnie z angielskim i może nie potrafię znaleźć W każdym razie pytanie brzmi. Jeśli przywieźć z Chin tablet o podobnej do w/w specyfikacji, to jaki? Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Brudka 0 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Jeśli chcesz coś dobrego tp mipad pd xioami ma retine tylko ze 8 cali posiada najnowsza tegre wiec jest demonem szybkości niestety brak modemu 3g Cytuj Link to post Share on other sites
Milicja Obywatelska 0 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 8' odpada Jakieś jeszcze propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
kazunarii 3 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Od siebie mogę polecić. Spełnia w sumie wszystkie Twoje wymagania oprócz wybudowanego 3G. http://www.aliexpress.com/item/9-7inch-Onda-v989-Allwinner-A80T-Octa-Core-Tablet-PC-Cortex-A15-Air-Retina-2048-1536/1981851136.html Cytuj Link to post Share on other sites
Milicja Obywatelska 0 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Dzięki za przypomnienie o tej Ondzie Ciekawe czy na rynek chiński będzie miała takie samo oznaczenie? chodzi o to, że do Pekinu jedzie totalny laik w tych sprawach w dodatku kobieta a nie chciałbym by mi kupiła jakąś okrojoną lub podrobioną wersję. Jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts