Peter_21 7 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam Mam trochę dziwne pytanie...Jakie kolory wyświetlają karty Asus zimne czy ciepłe? Może napisze trochę więcej.. Do tej pory uzytkowałem kilka kart produkcji Sapphira, Gigabyte oraz XFX i obraz generowany przez Sapphira oraz XFX miał barwy ciepłe oraz ładnie nasycone, przeciwnie Gigabyte generował zimne nienasycone kolory. Wydaje mi się ze ma to związek z zastosowanymi filtrami na wyjściu karty ale może to tylko moje wymysły. Regulacja nie do końca zdaje egzamin i na Gigabycie nie udało mi się uzyskać takiego obrazu jak na Sapphire oraz XFX Cytuj Link to post Share on other sites
zoltan2 253 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Pewnie Gigabyte leci na naturalność a tamci na przyciągnięcie uwagi. Szczerze się nigdy nie zastanawiałem nad tym ale może faktycznie jest coś na rzeczy. Masz możliwość zrobienia fotki porównawczej? Cytuj Link to post Share on other sites
Peter_21 7 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Nie mam możliwości zrobienia fotki obecnie mam tylko Radka 270X od Gigabyte..Zapomniałem dodać ze wszystkie karty jakie miałem to Radki ( zawsze wydawało mi się że Geforce miały obraz mniej ostry obraz oraz nieciekawe kolory ale to moja subiektywna ocena ) Cytuj Link to post Share on other sites
wdowa94 8 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Jeżeli korzystasz z wyjścia DVI, to taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, jednak przy wyjściu D-Sub takie rzeczy są jak najbardziej możliwe (szczególnie, gdy korzystasz z przejściówek) Cytuj Link to post Share on other sites
Peter_21 7 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Jeżeli korzystasz z wyjścia DVI, to taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, jednak przy wyjściu D-Sub takie rzeczy są jak najbardziej możliwe (szczególnie, gdy korzystasz z przejściówek) Masz rację DVI to wyjście cyfrowe więc nie powinno być różnicy ale ja różnicę widzę... Zaraz po odpaleniu nowej karty widać różnice np w Firefoxie na stronie z dużą ilością grafiki, na planszach WOT... Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 (edytowane) Przy DVI nie powinno być różnicy - jedyna opcja, to to, że coś jest poprzestawiane w sterownikach karty, ale w to raczej wątpię. Być może przy zmianie karty i sterowników rozjeżdża się sterowanie kolorem w Windowsie ("Zarządzanie kolorami") - jeśli masz porządny monitor, producent powinien na stronie udostępniać profile ICM do Windows. Edytowane 4 Września 2014 przez radosuaf Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 5 Września 2014 Udostępnij Napisano 5 Września 2014 .Jakie kolory wyświetlają karty Asus zimne czy ciepłe? Dzisiaj radeon to juz nie to ale i tak ma lepsze kolorki od Nvidii .Równają w dół po najmniejsze linii oporu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts