Max Power 16 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam, potrzebuje czegoś do wyciszenia dysku 3.5" bo aktualnie jest słyszalny i do tego wydaje denerwujący dźwięk. Nie wiem czy takie coś jest ale potrzebuje go całkowicie wyciszyć nie zwiększając zbytnio jego temperatury (aktualnie 40 stopni). Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Sądzę , że potrzebna w takim przypadku dobrze wyciszona obudowa . Fractal Design Define R4 Black Pearl Cytuj Link to post Share on other sites
pwojciech 31 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 do tego wydaje denerwujący dźwięk Zaciekawiłeś mnie - do czego mógłbys ten dźwięk przyrównać? Kiedy był kupiony? Robiłeś jakąś diagnostykę dysku? Np. HD Tune lub pochodne? Inne dźwięki poza charakterystycznym chrobotaniem raczej nie są normalne (chyba, że dźwięk pochodzi z drgań obudowy). Cytuj Link to post Share on other sites
mugen1 11 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Sądzę , że potrzebna w takim przypadku dobrze wyciszona obudowa . Fractal Design Define R4 Black Pearl Zamiast polecać odrazu wymianę obudowy autorowi,możę wypadało by to polecić? http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/Scythe_Quiet_Drive_-_wyciszamy_dysk-1869.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Sądzę , że potrzebna w takim przypadku dobrze wyciszona obudowa . Fractal Design Define R4 Black Pearl Może niech od razu Phanteksa kupi, żeby wyciszyć dysk za 2 stówki Na start może po prostu postaw go na jakichś gąbeczkach. Powinno nieco pomóc. Cytuj Link to post Share on other sites
acorp 8 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Tanio i cicho choć niezbyt pięknie : http://forum.pclab.pl/topic/680090-BitumenBox-Rev-21-by-mg87/ Cytuj Link to post Share on other sites
scythe1123 59 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A ja proponuje najtańsze rozwiązanie na początek: http://i1162.photobucket.com/albums/q526/scythe1123/gumdysk.jpg Sam u siebie coś takiego zrobiłem. Dysk nie przenosi drgań na obudowę i go prawię w ogóle nie słychać. Cytuj Link to post Share on other sites
Rokhtar 150 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Też mam u siebie zrobiony taki "gacie mod" , warto tez zwrócić uwage czy przewody podłaczone do dysku nie opierają się o boczne klapy itp, bo wtedy samo podwieszenie dysku wiele nie da = poprostu trzeba też zająć sie i tą kwestią(no chyba że konstrukcja obudowy/przewodu to wyklucza) Cytuj Link to post Share on other sites
Max Power 16 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Zaciekawiłeś mnie - do czego mógłbys ten dźwięk przyrównać? Inne dźwięki poza charakterystycznym chrobotaniem raczej nie są normalne (chyba, że dźwięk pochodzi z drgań obudowy). Chodzi mi o taki jakby świst (7200RPM robi swoje), komputer ogólnie mam bardzo cichy a ten dźwięk bardzo przeszkadza szczególnie że jest on wysokiej częstotliwości. Ten Scythe Quiet Drive to jest to co powinno rozwiązać problem, gdzie można go dostać w uk? Szukałem i nic... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts