grip3r 4 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam Szanownych użytkowników. Zakupiłem sobie ostatnio Xonarka D1 używkę i mam problem. Otóż kiedy podłączę słuchawki z mikrofonem(headset) do front panelu w obudowie i rozmawiam na skype to mój rozmówca słyszy co się dzieje u mnie na kompie(tzn. słyszy np jak puszcze sobie muzykę). Dzieje się tak nawet po wyciszeniu przeze mnie pstryczkiem przy słuchawkach mikrofonu. Na integrze tak nie było więc zwracam się do Was o pomoc co jest nie tak? Dodam że wyciszałem w sterownikach stereo mix, wave, aux, line in i nic to nie dało. Dziwne jest też to że w panelu sterowania w dźwiękach stereo mix, aux, i wejście liniowe mam cały czas "obecnie niedostępne" cokolwiek bym nie robił. Sterowniki mam Unixonar jakieś najnowsze. Problem występował również na sterownikach producenta. Podłączyłem dzisiaj front panel pod integre więc mam włączone dwie karty dźwiękowe. I okazało się że na integrze problem też zaczął nagle występować a wcześniej jestem pewien że tak nie było. Czy to możliwe że xonar w jakiś magiczny sposób uszkodził kabel od front panelu nagle? dodam że instalowałem ostatnio nowe kodeki ale to raczej nie ma związku? Cytuj Link to post Share on other sites
scythe1123 59 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Wychodzi na to, że to wina kabla od front panelu, sam xonar nie uszkodzi ci kabla, bardziej to że przepinałeś kabel mogło coś zrobić. Czy Twój rozmówca słyszy tą muzykę wyraźnie? Cytuj Link to post Share on other sites
grip3r 4 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Wyraźnie. Zauważyłem że takie coś występuje przy włączonym wzmocnieniu mikrofonu(+10,20,30) i im większe wzmocnienie tym głośniej słychać. Dziwne bo ani w "locie" nie przepinałem ani nie szarpałem.Zrobiłem to delikatnie można powiedzieć Cytuj Link to post Share on other sites
scythe1123 59 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 A spróbuj odłączyć kabel od front panelu i zobaczyć na tylnych złączach, jeżeli będzie to samo to może być wina słuchawek (zdarza się coś takiego), jeżeli nie szukałbym problemu w kablu i płytce pcb od front panelu. Cytuj Link to post Share on other sites
grip3r 4 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 To nie słuchawki bo sprawdzałem już na innym zestawie (mikrofon i słuchawki osobno i to samo było). Zrobiłem jak mówiłeś i faktycznie na tylnych wyjściach prawie tego nie słychać. Przedostaje się jakiś dźwięk ale jest on na poziomie szumu mikrofonu z tym że to dalej muzyka. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts