vallentine 36 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Witam. Przymierzam się do wybrania nowego telefonu. Rozmyślam nad Xperią Z1 oraz LG G2, mogę je mieć za 1 zł w abonamencie. Czy ktoś mółgby mi doradzić co lepiej wziąść ? Czytałem że w xperii są słabe kąty widzenia, jest fabrycznie naklejona folia na ekranie (wtf?) oraz zaślepki od portów nie trzymają się w slocie i potrafią często wypadać. O LG przeczytałem że obudowa trochę skrzypi, w czasie rozmowy po 10 minutach nasz rozmówca po drugiej stronie przestaje nas słyszeć na chwilę i później wraca do normy. Prosił bym o jakieś obiektywne opinie bo już naprawdę nie wiem co wziąsć, nie chce samsungów bo miałem już nie jednego i ogolnie nie podchodzi mi już ta firma. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Probl;em z LG...hm dziwny pierwsze słysze a przegadałę mz G2 chyba około 3-4 godzin i bez problemów. Ogólnie Z1 - lepiej wyglądający sprawiający wrażenie porządnego , ale G2 bije go pod względem wydajności i ekranu.Zdjęcia z przewaga dla Z1. Suma sumarum lepsze jest G2 ale kupno Z1 złym wyborem też jakimś nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Patrick. 33 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 G2 będzie lepszym wyborem pod względem wydajności i ekranu, jednak IPS robi swoje : ) Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) W LG G2 boje się też trochę tych tylnich guzików na tylnej klapce obudowy. Może się też tak zdarzyć że nosząc telefon w kieszeni będzie sam się odblokowywał ? Edytowane 2 Września 2014 przez vallentine Cytuj Link to post Share on other sites
Patrick. 33 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Tylne przyciski to taka innowacja, która moim zdaniem jest na plus. Posiadam G2 i jeszcze nigdy mi się nie odblokował nosząc go w kieszeni. Cytuj Link to post Share on other sites
wyborowy1 1 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Przyciski z tylu w niczym nie przeszkadzaja wiec mozesz byc spokojny Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Zawsze masz KnockCode także nic się nie dzieje :-) Wyłącz tyle przyciski i będzie OK.Bo chyba taka funckja jest... Tyle przyciski to super opcja wystarczy ze na twardej powierzchni przyciśniesz telefon do biurka to włącznik się sam naciśnie - wygodne ;-) Edytowane 2 Września 2014 przez ostry.77 Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) A czy istnieje takie zjawisko w G2 że po zmniejszeniu jasności ekranu na 0% migocze/faluje/ ekran ? W LG L90 oraz G2 Mini występuje migotanie ekranu przy 0%. Sam to sprawdziłem bo w rodzinie jest jeden LG L90 i dużo ludzi ma taką przypadłość. Edytowane 2 Września 2014 przez vallentine Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 U mnie nie występuje migotanie przy ekranie ustawionym na 0%. Co do tylnych przycisków tą są bardzo wygodne, palec podczas trzymania sam się tam układa, jest to dla mnie wygodniejsze przy tej wielkości telefonu. Ostry, w G2 leżącym na płaskim nie ma możliwości wciśnięcia przycisku naciskając na telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 tymi przyciskami robi sie bajecznie łatwo printscreen jednym palcem - przydatne jak słychamy Radia interenetowego i chemy zapamietac tytuł kawałka jak mamy tel w kieszeni - jedno dokniecie power+vol down jednym palcem Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Aktualizował ktoś G2 z Jelly Bean do KitKat ? Telefon przyspieszył czy są jakieś lagi ? Edytowane 2 Września 2014 przez vallentine Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 0 lagów, a czy przyśpieszył to nie wiem, bo już na JB nie było problemów z prędkością Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) A czy telefon się bardzo grzeje ? Chodzi mi tutaj o normalną pracę np. przeglądanie internetu czy oglądanie filmów na YT, bo o gry to nawet nie pytam. Gdy przeglądałem internet na LG L90, jasnośc ekranu na 50% + dane pakietowe, telefon trochę się nagrzał i wyskoczył komunikat na ekranie że ekran zostanie przyciemniony z powodu wysokiej temperatury czy jakoś tak, przeglądałem internet może z 20-30 minut a to chyba niezbyt dużo. W G2 też coś takiego występuje ? Edytowane 2 Września 2014 przez vallentine Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Podczas przeglądania internetu czy poruszaniu się po menu nie zauważyłem czegoś takiego, Ciepły będzie ale nie przeszkadza to w niczym, dodatkowo posiadam spigen slim armor który izoluje temperaturę. Miałem tak w 4x HD ale to była straszna grzałka Cytuj Link to post Share on other sites
Patrick. 33 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 G2 nie jest grzałką, można spokojnie przeglądać internet. Dla tego smartfona przeglądanie internetu to "małe piwo" : ) Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 A czy telefon się bardzo grzeje ? Chodzi mi tutaj o normalną pracę np. przeglądanie internetu czy oglądanie filmów na YT, bo o gry to nawet nie pytam. Gdy przeglądałem internet na LG L90, jasnośc ekranu na 50% + dane pakietowe, telefon trochę się nagrzał i wyskoczył komunikat na ekranie że ekran zostanie przyciemniony z powodu wysokiej temperatury czy jakoś tak, przeglądałem internet może z 20-30 minut a to chyba niezbyt dużo. W G2 też coś takiego występuje ? G2 sie nie grzeje, w mojej L90 nie spotkalem ani migotania przy 0% ani przegrzewania sie, ekran mam na 65%, czesto gram, smsuje, przegladam neta. Kazdy telefon sie w jakims stopniu grzeje, ale to co napisales zaciekawilo mnie. W G2 nie da sie wylaczyc funkcji tylknych przyciskow, jedynym rozwiazaniem jest root. Aparat moze zostac zalaczony nawet jak jest KnockCode jako blokada ekranu, wiec moze sie zdazyc, ze zostanie wlaczony. Latwym rozwiazaniem bez robienia roota jest po prostu etui o grubosci co najmniej 3mm. Co do naklejki na ekranie w Xperi, jest tak, ze jezeli ja sciagniesz zejdzie od razu logo Sony, wiec najczesciej zaklada sie na naklejke nastepna, gdyz ta oryginalna zbiera wszystkie slady uzytkowania i jest slabej jakosci. Lepszym wyborem jest G2 i nie wiem skad takie pytania. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Miałem obydwa (G2 4 miesiące z1 jakiś tydzień) i się wypowiem z tych 2 brałbym G2 Lepszy (o wiele wiele lepszy) ekran i ergonomia Aparat też BDB i ma stabilizację Jeśli zależy Ci na wykonaniu to Z1 choć tutaj całość psują folie fabryczne których nie można ściągać Z1 ma też szybszą nakładkę więc są momenty , że zrobi coś czasem szybciej (via otwarcie diallera czy przeglądarki) Z1 jak każdy Sony gracicho na słuchawkach (nie mylić źle - po prostu ciszej od reszty) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts