interredgeek 1 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Witam. W niedługim czasie zamierzam zwodować swój komputer ( specyfikacja w podpisie). Narazie tylko procesor ale w przyszłości dojdzie gpu lub nawet 2 gpu. Przeczytałem trochę poradników i wybrałem części jednak nie wiem czy dobrze: Pompka: Swiftech MCP35X 12V Cpu: EK Water Blocks EK-Supremacy EVO - Acetal+Nickel (Original CSQ) Chłodnica: Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 480mm Rezerwuar: Phobya Balancer 150 black matt Złączki: EK Water Blocks EK-CSQ złączka prosta SK 10/16 G1/4" black lub http://frozenqshop.com/lf-reaction-250mm-cylinder-reservoir/ Wąż: ? Płyn: ? Czy taki zestaw będzie dobry do późniejszej rozbudowy ? I mam jeszcze pytanie odnośnie płynów. Jak to jest z kolorowymi płynami i brudzeniem i zasyfianiem przez nie układu w praktyce ? Szukam pomarańczoweg płynu, ale myślałem też o pomarańczowym wężu + destylka. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Primochill Advaced LRT w połączeniu z Aquacomputer DP Ultra powinien dać radę. Zestaw jak najbardziej do rozbudowy, płyn podany przeze mnie nie syfi układu Cytuj Link to post Share on other sites
interredgeek 1 Napisano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2014 O, dziękuję bardzo. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Tylko ostrzegam, że LRT jest mega ciasny. Wchodzi okropnie ciężko i nakrętka nie wejdzie do końca na złączkę z wężem, jednak warto w niego zainwestować. 0 problemów z syfem na wężu (ja używam pastela zamiast dp ultra) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts