trojan123 0 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Witajcie, mam mały problem a mianowicie chodzi o to że złożyłem sobie komputer. Takie oto komponenty: Procesor: AMD Athlon II x4 750k FM2 Płyta główna: MSI FM2 A55 P33 kupiona na alledrogo, zapewniano mnie że jest jak nówka, 3 miechy gwary. Ram: 1x2 Gb DDR3 10600U jakiejś firmy Nanya Zasilacz: Fortron 500W 80+ Bronze, nówka sztuka 24 miechy gwarancji Reszta czyli dyski oraz napędy miałem swoje. Problem tkwi w tym że po złożeniu go, mam czarny ekran na karcie graficznej Radeon HD 4670 i nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Może ktoś byłby w stanie mi pomóc bo naprawdę się zmartwiłem tym problemem. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
m2434 49 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Czy głośniczek z płyty wydaje jakieś sygnały ? Cytuj Link to post Share on other sites
phillix 121 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Zobacz czy kabel od zasilacza jest dobrze podpięty do płyty ( 6-8 pinowy ). Ja to przeoczyłem i męczyłem się z tym cały dzień - myślałem, że to wielkie złącze wystarczy. Cytuj Link to post Share on other sites
trojan123 0 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Głośniczka nie miałem w zestawie ale mam ze starego pc i podłącze go jak wrócę o 15 z pracy. Tak na marginesie to wiatraczki od karty, zasilacza, procesora oraz dysk pracuje, a monitor ma w przycisku power niebieską diodę jakby działał ale nic nie ma na nim. mam dwie pary wejść, jedna to JFP1 i tam mam podłączony panel przedni a JFP2 i tam się chyba podłącza speaker, jak włączam kompa to nic nie piszczy on a obrazu jak nie było tak niema. Pójdę chyba do serwisu niech oni zobaczą, może coś schrzaniłem, Edytowane 2 Września 2014 przez trojan123 Cytuj Link to post Share on other sites
EvenQ 48 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 witajcie, po kilku dniach mordowania się mam teraz takie coś że jak odpalam pcta to mam w dolnym prawym roku liczbę 99, cóż to może oznaczać?? Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 256 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 @trojan123 Próbowałeś zresetować BIOS do ustawień fabrycznych (za pomocą zworki lub wyciągnięcia baterii)? Cytuj Link to post Share on other sites
EvenQ 48 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Tak, bateria byla wyciagana na 15 minut nie raz Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Multi-konto. I po co to ? Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Testuj na podzespołach najpierw sprawdź zasilacz, potem ramy (stawiam na uszkodzoną pamięć/niewspierana ) potem gpu a na końcu mobo i cpu. dysk jest dobrze potpiety? Cytuj Link to post Share on other sites
EvenQ 48 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 myślę też że może to być stara wersja biosu w mobo i może nie obsługiwać procka, albo winna plyta głowna Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts