WIlczur2142 0 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Witam! Poszukuje kamerki do programu FaceRig http://store.steampowered.com/app/274920/, jest to program który przechwytuje mimikę twarzy i renderuje ją do programu na mimikę twarzy postaci w programie. Podejrzewam, że żeby program działał dobrze to potrzebuje kamerki która nie będzie miała zbyt wielkiego motion blura czyli zamazywania obrazu podczas ruchu lub kamerki w której ten motion blur można zredukować. Nie znam się na kamerkach internetowych, więc jeśli mylę się co do motion blura to będę wdzięczny jeśli ktoś mi powie co jest głównie potrzebne do dobrego działania programu. Kamerka którą poszukuje może być 480p lub 720p no i z 30, 60FPSami do 90zł. Z góry dziękuje za pomoc przy poszukiwaniach. Cytuj Link to post Share on other sites
exposiure 1 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) Wiadomo, że kamerki są lepsze i gorsze, ale wydaje mi się, że decydujacą sprawą jest ilość światła.Jak będziesz siedział w pomieszczeniu i doświetlał się jakimś ledem z kamerki to zawsze będzie kicha.Zabrzmi śmiesznie ale najlepiej ustawić przed sobą po bokach dwie lampki 100W każda (lub odpowiednik świetlówka/led), oczywiście nie żeby świeciły prosto w twarz ale jakieś klosze albo skierować je na ściany blisko (żeby odbijały światło), trzeba trochę poćwiczyć.Jak masz mozliwość to przetestuj sobie byle jaką kamerkę w pomieszczeniu i na dworzu w słoneczny dzień, różnica będzie dramatyczna.Oczywiście jak masz budżet 90zł, to go wykorzystaj maksymalnie, niestety wiedzy praktycznej w zakresie kamerek internetowych nie mam. Edytowane 2 Września 2014 przez exposiure Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts