sebastian11259 0 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Nie dawno zakupiłem używanego samsunga galaxy s4 w bdb stanie. Niestety na ekranie jest plama ktora powstała prawdopodobni po tym etui z okienkiem: http://www.euro.com.pl/fckeditor/image/artykuly_lipiec/6%20etui%20sgs4.jpg Oto foty tej plamy: http://stalowemiasto.pl/_db/ogloszenia/262078/1.jpg http://stalowemiasto.pl/_db/ogloszenia/262078/0.jpg http://stalowemiasto.pl/_db/ogloszenia/262078/2.jpg Czy ktoś z was spotkał się może z takim czymś i się tego pozbył albo jakieś sugestie? Jak myje telefon ściereczką i płynem do ekranów to z tego miejsca woda znika a z reszty nie wiec nie jest to wina wyświetlacza ;p Z góry dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 A jak ekran świeci to widać tą "plamę" ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 wytarta warstwa oleofobowa naklej szkło hartowane 0,3mm to powinno mniej rzucać się w oczy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Wyglada jak opalenizna Na ekranie masz folie? Probowales ja sciagac? Powstalo to od slonca, byc moze wyblakla folia lub szybka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Yyyy...a czy długo pozostawiałęś telefon w samochodzie lub przy oknie że działało na nie światło słoneczne? Przede wszystkim czy etui jest oryginalne? - Jeśli tak to pisz do Samsunga - powinni Ci naprawić telefon - był już taki przypadek u znajomego w serwisie i wymieniono mu telefon na inny(nikt nie wie czy nowy czy refubrished gdyż go nie widzieliśmy już). Druga sprawa to Twoje okienko "wyblakło" nierównomiernie tj - nie równo jeśli chodzi o prawo/lewo - czyli było otwarte albo nieoryginalne.Chyba że się mylę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebastian11259 0 Napisano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) A jak ekran świeci to widać tą "plamę" ? Tak, chyba że jest duża jasność. Wyglada jak opalenizna Na ekranie masz folie? Probowales ja sciagac? Powstalo to od slonca, byc moze wyblakla folia lub szybka. Nie, na ekranie nie ma foli. Ale być może jest tak jak mówisz, wyblakła szybka. Yyyy...a czy długo pozostawiałęś telefon w samochodzie lub przy oknie że działało na nie światło słoneczne? Przede wszystkim czy etui jest oryginalne? Telefon był kupiony używany, a z tego etui nie korzystałem ja, ale być może były użytkownik. wytarta warstwa oleofobowa naklej szkło hartowane 0,3mm to powinno mniej rzucać się w oczy A nie da się jakoś nowej nałożyć ??? Jakieś inne sugestie??? Edytowane 1 Września 2014 przez sebastian11259 Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Kupiłeś przez allegro? Wiedziałeś o tym? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebastian11259 0 Napisano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Kupiłeś przez allegro? Wiedziałeś o tym? Kupiłem w serwisie. U mojego kolegi z pracy w mieście jest serwis i tam był SGS4 za 1200 zł używany tylko 3 miesiące Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 I kupując nie widział tego? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebastian11259 0 Napisano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Telefon był zapakowany i nie otwierał go. Posiadam 2 letnią gwarancje w tym serwisie i gwarancje producenta jeżeli taka przysługuje. Czy to może podlegać gwarancji?? Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Raczej to nie bedzie podlegalo gwarancji, najprawdopodobniej powstalo to przez "nieodpowiednie uzytkowanie telefonu", ale zawsze warto sprobowac. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebastian11259 0 Napisano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Ale kiedy to nie ja to zrobiłem bo tak już było od początku czyli w serwisie powinni mi coś z tym zrobić Macie jeszcze jakieś pomysły??? Np. da się jakoś na nowo nałożyć tą warstwę oleofobową Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Jezeli telefon kupiles niedawno to bez problemu powinni Ci go naprawic lub oddac kase, z drugiej strony napisales, ze nie otwieral pudelka z fona, wiec albo bedzie na Ciebie, albo sprzedawca celowo ukryl przed Toba ta wade. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Nie da się nałożyć warstwy oleofobowej. Jeśli nie otwierał pudełka to na prawdę niezły jeleń. Tam gdzie kupiłeś nie zwrócą Ci kasy ani nie naprawią za darmo bo Ci udowodnią że to z Twojej winy powstało albo widziały gąły co brały. Wymiana szybki to koszt ca. 200 zł. Edytowane 1 Września 2014 przez huckincharlie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebastian11259 0 Napisano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Nie da się nałożyć warstwy oleofobowej. Jeśli nie otwierał pudełka to na prawdę niezły jeleń. Tam gdzie kupiłeś nie zwrócą Ci kasy ani nie naprawią za darmo bo Ci udowodnią że to z Twojej winy powstało albo widziały gąły co brały. Wymiana szybki to koszt ca. 200 zł. Byłem dzisiaj w serwisie i tam mówią że samej szybki nie wymieniają bo w SGS4 szybka i wyświetlacz stanowią jedność i że jest to mozłiwe ale ryzykowne ale popytam w innych serwisach. Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=wymiana+szybki+Galaxy+s4&search_scope=category-4&bmatch=seng-v6-p-3-e-0805 Cytuj Link to post Share on other sites
sebastian11259 0 Napisano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Dzięki ale na razie poszukam w moim miescie ;p Czy te wymiany szybki są bezpieczne bo znalazłem w necie ze szybka i wyświetlacz w sgs4 to jedność ale w prawdzie da się ją wymienić i ww jaki sposób powinna być przymocowana bo znalazłem 3 wersje: klej był fabrycznie nałożony i podgrzać go taka maszyna. Samemu rozprowadzać klej i jszczę taśma jakąś dwustranna Edytowane 1 Września 2014 przez sebastian11259 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts