Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ok. Już mniej więcej mam rozeznanie, a jak z wydajnością tych zestawów czy są tak samo wydajne czy może jeden z nich jest lepszy.

Co powiecie o taj grafice zamiast tej Gigabyte: http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=63129

W pierwszym poście także napisałem, że mam do wydania 4k jednak nie jest to jakaś granica której nie mogę przekroczyć. Może w kwocie troszkę wyższej można złożyć coś jeszcze mocniejszego. Chciałbym by komputer który dziś kupię starczył mi na powiedzmy 3 lata.

1) Wydajność obu, jeżeli chodzi o gry, jest ona bardzo zbliżona. Prawie identyczna.

2) Wiesz co? Nie ma sensu dokładać 150zł za nic. Ani jakoś nie kręci się super lepiej, ani nie jest cichszy, ani wydajniejszy, gwarancja krótsza... Sam mam Vapor-X, ale tutaj nie widze żadnych plusów względem Gigabyte'a.

3) Nie ma sensu wydawać więcej niż 4000zł. 3 lata żaden komp nie będzie konkurencyjny. Kup zestaw na AMD, 500zł wrzuć do skarbonki i za ~2 lata zmienisz grafikę i będzie super zestaw. Kupowanie za dużo na kasy na dużo lat mija się z celem. Lepiej kupić 2 razy za mniej.

Jeszcze jednak nie dokonałem zakupu a to przez to że nie byłem pewien czy zasilacz podany przez torture nie będzie za słaby do tego zestawu:

Procesor: AMD Phenom II X4 955 Quad Core (AM3,125W)

Płyta główna: Asrock EXTREME3 AMD 870 Socket AM3

RAM: 2 x DDR3 Goodram 2GB PC1333 CL9

Grafika: Gigabyte Radeon HD5850 1GB DDR5/256b D/H PCI-E OC

Dysk: Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB

DVD: DVD Samsung SH-S223C SATA czarna Bulk

Torture zaproponował do tego sprzętu zasilacz OCZ ModxstreamPro 500W Modular (http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=43723)