NiahNiah 0 Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzień dobry, zakupiłem nową kartę graficzną gdyż stara przestała działać (działa tylko w biosie/dosie i vga w w7) i mam problem z nową kartą. ZESTAW: MB: MSI P5Q SE2 CPU: i5 2500k Karta1: Radeon XFX 6780 Karta2: Radeon ASUS R7 260X ZASILACZ: BE QUIET! 600W L8 Sytuacja 1: Stara karta graficzna podłączona = piknięcia z biosu, że działa płyta, karta i monitor działa Sytuacja 2: Brak karty graficznej = piknięcia z biosu, że działa płyta + 5 piknięć (niby to procesor, ale działa na pewno). BIOS to chyba AMI BIOS. Sytuacja 3: Nowa karta graficzna = brak piknięć z biosu, zero o błędzie i brak sygnału z karty do monitora. Proszę o pomoc. Podłączyłem do starej płyty głównej z procesorem - który jest jednym z pierwszych procesorów dwurdzeniowych więc wolałbym z niego nie korzystać - i działa Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez NiahNiah Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Na starej karcie jeszcze działającej uaktualnij bios płyty głównej do najnowszego. Można to zrobić z pod Windows programem AsusUpdate lub programem EZFlash z biosu wgrywając plik biosu na pamięć USB(FAT32). Po aktualizacji obowiązkowo reset biosu do ustawień fabrycznych. Potem test nowej karty grafiki. Sprwadź czy wszystkie zasilania podpiąłeś do nowej grafiki. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
NaughtyKRZ 10 Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Coś ci się pomyliło chyba z tą płytą główną, nie MSI tylko ASUS, i 2500k na s775 Cytuj Link to post Share on other sites
NiahNiah 0 Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Prawda. To stara płyta główna jest P5Q SE2. Ale to już nie ważne! Działa! Po aktualizacji biosu. Bardzo dziękuje za dobrą radę i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
NaughtyKRZ 10 Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 To stara płyta główna jest P5Q SE2. Ale to już nie ważne! Działa! Widzicie? 2500k na s775Można? Można! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts