sebizna 0 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam forumowiczów. Zwracam się z uprzejmą prośbą o wsparcie w zakresie wyboru - i przemawiających za tym argumentów - modelu notebooka spośród nastepujących modeli: - Apple Macbook Pro Retina 13 i5 2,4 GHz SSD 256 GB, RAM 8 GB model ME865LZ/A lub ME865PL/A, - Lenovo Thinkpad T440s 13 i5- 4200U/14,0 Premium Full HD(1920x1080) IPS 256GB SSD/8GB. Brakuje mi sprawdzonych opinii na ich temat - strasznie Was proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Pracuję na T440 i oprócz tego, że po 2 tygodniach na gwarancji wymieniałem płytę główną i ogólnie są tylko 2 porty USB to uważam ten sprzęt za całkiem udany. Dwie baterie, niezły ekran, kanaliki odprowadzające ciecz po zalaniu klawiatury i dla mnie przynajmniej ważna rzecz czyli - spore odstępy pomiędzy klawiszami czynią go w moich oczach wartym uwagi Cytuj Link to post Share on other sites
osacz1 14 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Do czego ma być używany konkretnie używany ten notebook. Tylko internet? Jakieś programy? Ma ładnie wyglądać, być wydajny czy też wytrzymały? Bo można coś lepszego wyszukać w tej cenie, a w szczególności bardziej wydajnego. Według jeśli dotychczas pracowało się na windows to lepiej wybrać T440. Cytuj Link to post Share on other sites
sebizna 0 Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Dobry wieczór. Jeżeli chodzi o cele, jakiemu służył będzie notebook, to internet, filmy. Będę z niego korzystał w związku z pracą (praca z dokumentami przede wszystkim) oraz na cele prywatne. Bardzo dużo korzystam z notebooka, stąd zwróciłem uwagę na Retinę - dobra matryca ma dla mnie spore znaczenie... Oczywiście, mobilność jest priorytetem, ale tutaj oba spełniają ten wymóg. Notebook musi bardzo dobrze wyglądać, być wytrzymały i ogólnie bezproblemowy. Myślę, że w tym przedziale cenowym, w jakim konkurują oba modele, da się to osiągnąć. No i rzecz najważniejsza: nie pracowałem nigdy na OS X. Nie korzystałem też do tej pory z żadnego produktu firmy Apple. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts