Skocz do zawartości

Zestaw do gier i renderingu[7000tyś zł]

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez szambor5,

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry.
  • Maksymalna kwota :Do 7tyś zł +/-500
  • Których części potrzebuję :Sama buda.
  • Czy będę podkręcać sprzęt? :Tak
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: FHD 1920x1080
  • Specjalne wymagania :Dobrze wentylowana obudowa, gry w bardzo dobrej jakości.
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Brak.
  • Własna propozycja zestawu : http://proline.pl/?fn=koszyk&1:CRS+H110;1:ASP900S3-256GM-C;2:SEAGATE+ST2000DM001;1:R-9290-DC2OC-4GD5;1:DRW-24F1ST%2FBLK%2FB%2FAS;1:CRS+CC-9011012-WW;1:PV316G240C0KRD;1:CORE+I7-4790K;1:ASUS+MAXVII+F;1:BQT+PZ+750W
  • Inne : Witam wszystkich benchmarkowców. Postanowiłem złożyć zestaw głownie do gier i renderingu filmów.(70% gry 30% rendering). Pracuję w programach takich jak: Sony Vegas Pro 11, Action, Fraps etc... Chciałbym dodać że nie jestem pewien co do zasilacza,obudowy i płyty głównej. Obudowa musi mieć dobry przewiew powietrza, ponieważ mieszkam na samej górze w bloku i w wakacje jest bardzo ciepło ;/.
    Opinie pozostawiam wam, mam nadzieję że razem złożymy dobrego PC ;)

PS: Podzespoły nie muszą być zamawiane w sklepie proline.pl .

Witam, na pierwszy rzut oka typowo do renderingu to podstawka 2011. i7 4790k na podtsawce 1150 dla mało wymagających powinien wystarczyć, Pwoeim Tobie tak , pierwsze co bym zmienił to płte główną, szkoda pakować tyle kasy 1250 zł. w płyte na 1550. Wystarczy tutaj pokroju msi z97 mpower , Asus MAXIMUS VII RANGER, Z97.  ( 600zł w kieszeni) Co do chłodzenia  na wodnym sie nie znam ale ponoć gotowce według niektórych są mało'' wydajne''. Druga sprawa tak wysoko taktowany ram aż tak dużo nie daje ale w tym budżecie można  myśleć. 750 w zasilacz to chyba że bedziesz wrzucał druga kartę kiedyś. Ciekawa obudowa w podobnej cenie PHANTEKS Enthoo Pro. Ale neidostęona na prolinie.

Edytowane przez mordrag87

nie jesteś wielkim overclockerem bierz płyte Msi z97 gaming 5 lub Asrock z97 extreme 4

jesteś overclockerem Msi z97 Mpower powinno być dla ciebie

masz wtedy 600zł w kieszeni

planujesz SLI ? jeśli tak bierz corsair rm850 spokojnie da rade jest świetny elektrycznie

jeśli nie chcesz łączyć kart to bierz cooler master g550m lub corsair rm550

pseudo lc nie bierz

jeśli chcesz mieć prawdziwe LC to bierz obudowe Corsair 750D ona świetnie się do tego nadaje

odejmijmy z koszyka tego corsaira h110

teraz uwzględnijmy że wybrałeś rm850

masz około 700zł oszczędzone

gdybyś zrezygnował z 16gb ram teraz i wziął 8gb a kolejne 8gb dołożył w innym czasie miałbyś ponad 1000zł oszczedzone

a za tyle możesz już szukać dobrego LC dla procka

linki z moreli bo tam mi się łatwiej szuka ;d

Edytowane przez ViVaDi

850w starczy spokojnie jeszcze będzie zapas

my tu jesteśmy od tego żeby pomagać w wyborze czasem coś co by chciał autor tematu może być nie dla niego i naszym zadaniem jest znaleźć coś odpowiedniego ;)

Crucial mx100 256gb dla przykładu

nie jesteś wielkim overclockerem bierz płyte Msi z97 gaming 5 lub Asrock z97 extreme 4 jesteś overclockerem Msi z97 Mpower powinno być dla ciebie masz wtedy 600zł w kieszeni

Nie za bardzo rozumiem, czym będzie różnić się OC na MPowerze, od tego na Z97 Extreme 4? 

Ja osobiście brał bym coś w tym stylu    http://www.morele.ne...ry/info/auifF2/   +   i7  16gb ramu Sli 770   -   SSD tylko 128 HDD tylko 2tb   Polecam ci nVidie inna jakość w grach 

Po kiego kija i7 do gier? Ten zestaw to jakaś pomyłka.  

Daj sobie spokój z składaniem zestawów.

Proponowanie budżetówki od TT, gdzie w podobnej cenie mamy RM750, to skrajny bezsens i głupota.

GTX770 w wersji 4 GB jest skrajnie nieopłacalny, gdyż w tej cenie jest już R9 290, który bije go na głowę w wydajności.

SLI w wyciszonej obudowie? Czarno to widzę.

Ten zestaw jest głównie pod gry, więc kupowanie i7 i 16 GB ram, kosztem 2xGTX780, to skrajny debilizm.

Po co tu Noctua, czy też tak drogie mobo ? 

więc SLI nie ma tu sensu lepiej pójść w jedną mocną karte

Niekoniecznie, jeżeli to 120 Hz, to SLI jak najbardziej ma sens.

Ogarnijcie się trochę, bo z tematu zrobił się syf na 2 strony, który w żaden sposób nie pomógł autorowi.  

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...