Skocz do zawartości

Brak dostępu do sieci w połączeniu lokalnym - dzielenie łącz

Recommended Posts

Mam problem z podzieleniem łącza bezprzewodowego. Pod USB mam podpięty adapter Wi-Fi od neostrady. I Windows 7 pokazuje mi to jako neostrada_306e siec domowa. Niżej mam siec niezidentyfikowaną i to jest to połączenie przez LAN. W połączeniu bezprzewodowym mam zaznaczną opcję, aby udostępniał to połączenie internetowe dla innych komputerów. Zapory powyłączane a i tak napisane jest przy tej sieci LAN, że brak dostępu do Internetu. Przez to nie mogę podłączyć Xboxa 360 do sieci, ponieważ Xbox w ogóle tej sieci nie widzi. Proszę o pomoc. Niżej screen jak to wygląda.

http://img413.imageshack.us/img413/4429/neox.jpg

Do neostrady polecam sobie kupić jakiś router bezprzewodowy za nie całe 100zł z tplink, obsługa banalna, i do neostrady jak znalazł i nie będziesz miał problemu z podzieleniem netu. Taki sposób podziału jak napisałeś to wykonasz ale dla połączenia lan gdybyś udostępniał internet za pomocą kabla sieciowego.

P.S.Nie działa Ci, bo pewnie nie masz wpisanego klucza sieciowego przez to nie łączy cie, lub często sposób szyfrowania.

Mam na dole router, ten Livebox. I na gorze adapter wi-fi bierze neta od tego routera. Internet w tym kompie jest, ale teraz z tego kompa chce udostępnić dla Xboxa przez LAN. I ten klucz do routera jest wpisany w połączeniu bezprzewodowym i działa, bo w kompie internet jest. Teraz kwestia, że jak podłączam Xboxa do kompa za pomocą kabla z końcówką RJ-45, to xbox w ogole nie widzi jakiejkolwiek sieci. W XP to brałem kreator konfiguracji sieci i takie rozdzielenie działało. Tutaj w Win 7 tego nie ma, a opcja w połączeniu bezprzewodowym zaznaczona, że "udostępniaj to połączenie innym w sieci".