Tulla 3 Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Witam wszystkich serdecznie, od razu napiszę, że jestem nowy na forum i przepraszam za ewentualne błędy. Więc tak zastanawiam się nowym telefonem (wcześniej miałem nokie lumie 625) zarobiłem sobie trochę w wakacje i teraz stać mnie na telefon z górnej półki. Telefony które mi się podobają to HTC one m8, Sony xperia z2, Samsung galaxy s5, Lg g3, Nokia lumia 930.(dałbym tu nota 3 ale wole coś nowego żeby mieć dłuższe wsparcie od producenta a na nota 4 nie będę czekał bo telefon muszę mieć w tym tygodniu) Telefon ma być do gier,filmów internetu robienia zdjęć Prosze o pomoc w dokonaniu wyboru bo nowy tel muszę mieć w tym tygodniu Cytuj Link to post Share on other sites
cop1976 14 Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Może nie jest to najnowszy telefon, ale polecam Nexusa 5. Nadal jeden z najmocniejszych telefonów na rynku i nie będzie problemów z aktualizacjami... Cytuj Link to post Share on other sites
Tulla 3 Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Może nie jest to najnowszy telefon, ale polecam Nexusa 5. Nadal jeden z najmocniejszych telefonów na rynku i nie będzie problemów z aktualizacjami... wiem że nexusy cały czas mają aktualne oprogramowanie jednak po prostu nie podoba mi się ten telefon nie ma "fjuczersuf" a tak zawsze producenci dają nakładkę i jakieś przydatne bajery a na nexusie jest "tylko" android Cytuj Link to post Share on other sites
kyubi13231 66 Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Te " Przydatne bajery" po czasie robią z telefonu mula :S Cytuj Link to post Share on other sites
Tulla 3 Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 własnie mam pytanie jeżeli chodzi o zacinanie sie telefonu to prawda że samsung się zacina mocno przez nakładkę sony jest niestabilne a lg zacina się przez rozdzielczość? jeżeli tak to biorę htc Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 To wszystko pogłoski ludzi, którzy nigdy nie używali flagowych telefonów żadnego z producentów. Wszystkie droższe modele Samsunga czy Sony raczej bardzo dobrze radzą sobie z wydajnością i nie mają żadnych lagów (używałem S5, używałem Z2). Te telefony to drogi sprzęt więc warto się zastanowić nad każdym aspektem. Zdjęcia najlepsze robi Galaxy S5/Xperia Z2 z wymienionych przez Ciebie telefonów. Wydajność każdy ze sprzętów ma na podobnym poziomie. Design, wyświetlacz, dźwięk... to wszystkie aspekty nad którymi warto się zastanowić. Wpisz model telefonu w google + recenzja, test i postaraj się wybrać to co Ci najbardziej odpowiada. Cytuj Link to post Share on other sites
Tulla 3 Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 To wszystko pogłoski ludzi, którzy nigdy nie używali flagowych telefonów żadnego z producentów. Wszystkie droższe modele Samsunga czy Sony raczej bardzo dobrze radzą sobie z wydajnością i nie mają żadnych lagów (używałem S5, używałem Z2). Te telefony to drogi sprzęt więc warto się zastanowić nad każdym aspektem. Zdjęcia najlepsze robi Galaxy S5/Xperia Z2 z wymienionych przez Ciebie telefonów. Wydajność każdy ze sprzętów ma na podobnym poziomie. Design, wyświetlacz, dźwięk... to wszystkie aspekty nad którymi warto się zastanowić. Wpisz model telefonu w google + recenzja, test i postaraj się wybrać to co Ci najbardziej odpowiada. Dziękuje bardzo za pomoc recenzje już widziałem wybieram s5 za "bajery" i fukcjonalnośś chciaż trochę razi plastik no i dziwi powszechna opinia że samsung się tnie jak dziewczynka z problemami... Gdy bawiłem się s5 w MM nic nie lagowało więc myśle że dobrze wybrałem. Nie chce mi się zakładać nowego tematu ale mam pytanie mianowicie: W komisie s5 kosztuje 1770zł gośc z komisu mówił że to nówka z gwarancią 2 lata czy jest w tym jakiś haczyk? Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Sprawdź czy sprzedawca dodaje paragon/fakturę 23% VAT, w innym przypadku ( czyli 0%/ FV marża ) producent może odmówić naprawy gwarancyjnej. Dodatkowo w komisach zazwyczaj są telefony posiadające brand. Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Debrand tel. to nie problem i nie traci sie gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
Berlinek 41 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Jeśli chcesz sobie sprawić coś z górnej półki to może zerknij sobie na nokię 1520" http://najtaniej.co/produkt/telefony/nokia-lumia-1520.html Moim zdaniem najlepszy obecnie telefon na rynku.Świetny wyświetlacz 6 cali, dobry aparat. Swoją drogą to Lg g3 również jest dobrym wyborem. Od czasu kiedy trafił do oferty operatorów jego cena znacznie spadła i obecnie można go kupić już za jakieś 1400-1500 zł na aukcjach ... Cytuj Link to post Share on other sites
Tulla 3 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Jeśli chcesz sobie sprawić coś z górnej półki to może zerknij sobie na nokię 1520" http://najtaniej.co/produkt/telefony/nokia-lumia-1520.html Moim zdaniem najlepszy obecnie telefon na rynku.Świetny wyświetlacz 6 cali, dobry aparat. Swoją drogą to Lg g3 również jest dobrym wyborem. Od czasu kiedy trafił do oferty operatorów jego cena znacznie spadła i obecnie można go kupić już za jakieś 1400-1500 zł na aukcjach ... dla mnie lumia 1520 jest trochę za duża Sprawdź czy sprzedawca dodaje paragon/fakturę 23% VAT, w innym przypadku ( czyli 0%/ FV marża ) producent może odmówić naprawy gwarancyjnej. Dodatkowo w komisach zazwyczaj są telefony posiadające brand. Jak poznać że telefon jest brandowany? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Szkoda, że Lumia 1520 jest dla Ciebie za duża - pocieszę cię - dla mnie 6 cali to też za dużo Mamy wszystko : świetny ekran, świetny aparat, jakość wykonania, wsparcie, mocne podzespoły, długi czas pracy. Jak by Lumia 930 miała to co ma L1520 to już bym ją miał - 4.5 cala to dla mnie aż za dużo Cytuj Link to post Share on other sites
Tulla 3 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Lumia 930 teżfajny telefonik nie wiele sie różni sie od lumi 1520 jest tylko mniejszy. Pytanko nie jestem pełnoletni nie mam karty żadnej do płacenia za aplikacje w sklepie microsoftu a rodzice niechcą mi dać "bo nie" wiec w jaki sposób mogłbym nabyć gre na lumi? Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 jak sie nie myle to jest mozliwosc zalozenia karty prepaid. dziala na zasadzie doladowania jak karty sim w telefonach. Masz karte wplacasz na nia konto przez przelew bankowy (druczek) i pieniadze wplywaja ci na konto tutaj takie przykladowe karty z bzwbk, to tylko przykladowy bank bo prepaid to teraz standard w kazdym banku http://bank-zachodni-wbk.na.allegro.pl/ Cytuj Link to post Share on other sites
Tulla 3 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 jak sie nie myle to jest mozliwosc zalozenia karty prepaid. dziala na zasadzie doladowania jak karty sim w telefonach. Masz karte wplacasz na nia konto przez przelew bankowy (druczek) i pieniadze wplywaja ci na konto tutaj takie przykladowe karty z bzwbk, to tylko przykladowy bank bo prepaid to teraz standard w kazdym banku http://bank-zachodni-wbk.na.allegro.pl/ Dzięki wiele mi to wyjaśnia Swoją drogą Czy lumia 930 jest dostępna w sprzedaży? Bo nigdzie oprócz internetu jej nie widziałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Telefony w sieciach sa sprzedawane sezonowo, jak wychodzi nowy telefon zalozmy w zimie to trzyma sie w sieci przez okolo 1-3 sezony, zalezy czy wyjdzie zastepczy model. Temu takiego LG g2 ze swieca szukac w sieciach, za to na allegro bez problemu. Tak jest z kazdym telefonem, dotyczy to rowniez lumii 930 Cytuj Link to post Share on other sites
Tulla 3 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Telefony w sieciach sa sprzedawane sezonowo, jak wychodzi nowy telefon zalozmy w zimie to trzyma sie w sieci przez okolo 1-3 sezony, zalezy czy wyjdzie zastepczy model. Temu takiego LG g2 ze swieca szukac w sieciach, za to na allegro bez problemu. Tak jest z kazdym telefonem, dotyczy to rowniez lumii 930 Ostatnie pytanie żeby kupować w sklepie microsoftu aplikacje na telefon może być takie coś? http://www.euro.com.pl/xbox-live/microsoft-windows-70-pln.bhtml Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Jak poznać że telefon jest brandowany? Wchodzisz w ustawienia, informacje o oprogramowaniu i wersja oprogramowania. Kazdy rom (brand/niebrand) od roznych producentow ma wlasy kod po ktorym sie dowiesz czy to wersja systemu z brandem operatora czy tez nie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Tulla - masz kilka opcji, ta karta to jedna z nich, drugą jest "podłączenie" karty płatniczej do Portfela. Można też użyć PayPal. Ja osobiście radze założyć drugie konto z Kartą przedpłacaną i ją "podłączyc", np. w Orange mamy system płatności zbliżeniowych - mamy Kartę SIM, która równocześnie jest karta płatniczą. Jest to całkowicie darmowe - przelewamy środki na tą kartę i płacimy. Zdrapka Microsoftu jest oczywiście wygodna i pewna - nie wydamy więcej niż mamy - karty przedpłacone też są opcją. Cytuj Link to post Share on other sites
Tulla 3 Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki wszystkim za pomoc i wyjaśnienie mi kilka rzeczy kupie nokie lumie 930 albo samsunga galaxy s5 jeszcze się zastanowie. Tulla - masz kilka opcji, ta karta to jedna z nich, drugą jest "podłączenie" karty płatniczej do Portfela. Można też użyć PayPal. Ja osobiście radze założyć drugie konto z Kartą przedpłacaną i ją "podłączyc", np. w Orange mamy system płatności zbliżeniowych - mamy Kartę SIM, która równocześnie jest karta płatniczą. Jest to całkowicie darmowe - przelewamy środki na tą kartę i płacimy. Zdrapka Microsoftu jest oczywiście wygodna i pewna - nie wydamy więcej niż mamy - karty przedpłacone też są opcją. A czy do tej zdrapki potrzebne jest jakieś konto bankowe? czy kasa po wpisaniu kodu po prostu będzię na koncie microsoftu? Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Tulla Cytuj Link to post Share on other sites
Rudinxon 32 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Ta zdrapka jest chyba na podobnej zasadzie co Paysafecard. Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 kupie nokie lumie 930 Ale po co Ci ten fon,który powinien kosztować 1000 zł a nie 2000 zł??? Bierz już G2kę 32 GB za mniej niż 1300 zł. G2ka niszczy w pył tą 930kę. Tu napisałem żeby brać M8kęhttp://forum.benchmark.pl/topic/143301-czy-samsung-galaxy-s5-ma-lagi-i-się-zacina/?p=1553066 Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Nokia 930 to najgorszy wybór. Sam kupiłem i po zabawie idzie na sprzedaż. Zostaje przy note 3 do czasu premiery note 4 lub iPhone 6. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Raczej odwrotnie Lepszy i to znacznie aparat, lepsza płynność i szybkość - lepsze wykonanie. No i wsparcie, L930 ma znacznie lepsze i znacznie dłuższe wsparcie. Dwuletnia Lumia 920 jest szybsza, płynniejsza, robi lepsze zdjęcia i ma lepsze wsparcie niż G2. To bardzo fajny sprzęt na Androidzie - ale jeśli chodzi o szybkośc, płynnośc, jakość zdjęć i wsparcie to mu do Lumii brakuje. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Ravir myślałem że jesteś inteligenty, ale chyba Ty tylko takiego udajesz.Jak można porównywać Lumia 920 z G2ką??? G2ka masakruje ten fon w pył. O czym my tu mamy gadać? Full HD IPS vs HD Snapdragon 800 vs S4 PRO Dual 3000 mAh vs 2000 mAh http://cdn.gsmarena.com/pics/12/12/lumia920-battery-test/gsmarena_002.jpg http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsimg/lg-g2/review/lg-g2-battery-score.jpg Nokia 930 to najgorszy wybór Kto Cię namówił? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts