FeniksOgnia 0 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Zastosowanie komputera: Internet Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 250 zł Których części potrzebujesz?: Procesor (z grafiką lub bez), płytę główną i ewentualnie kartę graficzną, ram Czy będziesz podkręcać sprzęt? Nie Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: Monior będzie 17 lub 19 cali standardowa rozdzielczość Specjalne wymagania: Brak Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? Obudowe Chiftec z zasilaczem 450W i Nvidia FX5900 XT ale grafa może być używana inna. Mam jeszcze ram w 3 kościach, jedna 512 i dwie 256 lub coś takiego DRR1. Mam dysk Twardy, nie jest potrzebny nowy. Własna propozycja zestawu: Brak Inne: Nie Jest ktoś chętny mi pomóc w zmontowaniu takiego czegoś, a właściwie doradzeniu co się da kupić. Niestety stary komputer nie daje rady za bardzo z przeglądarką bo myśli. Więc chciałbym go usprawnić bo ma służyć rodzicom. Głównie do Internetu i Worda i by nie chcieli dotykać mojego nowego Pozdrawiam, dzięki za radę. Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Za to nic się nie poskłada, ale możliwe że na tablicy znajdziesz coś z athlonem x2. Cytuj Link to post Share on other sites
FeniksOgnia 0 Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Nie ma być właśnie nowy tylko używany, właśnie na jakiś starych podzespołach typu Athlon X2, Athlon 64 czy Intel Core coś takiego. Będę ewentualnie polował na używany komp. Cytuj Link to post Share on other sites
exposiure 1 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Właśnie kupiłem nowy sprzęt i stary będzie mi zalegać (athlon 64 x2 3800+, 3gb ram, mobo...), pisz priv dogadamy się Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 A 30 zł dasz radę dołożyć ? Całkiem sensowny komp do netu [ po dołożeniu karty nie tylko ] z oryginalnym systemem http://allegro.pl/fsc-esprimo-c2d-e7200-2g-80g-dvdrw-fv-gw-i4508814583.html . Cytuj Link to post Share on other sites
FeniksOgnia 0 Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Dam radę w sumie może nawet do 350 zł dołożyć, tak właśnie przeglądam net i patrzę co można sklecić. Kupując albo pojedyncze rzeczy albo jakiś komplet. Dzięki za propozycje. Zastanawiałem się również, patrząc na morele.net czy nie opłaca mi się kupić AMD A4 lub A6 z grafą, do tego płytę, obie rzeczy są po 120-140 zł do tego jakiś ram i całą resztę mama w sumie. Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez FeniksOgnia Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie daryzda 1306 Napisano 24 Sierpnia 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) A hdd jest na sata ? Jak tak, to do neta idealny będzie G1610 http://www.morele.net/inventory/info/NpLJk/ . Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez daryzda Cytuj Link to post Share on other sites
FeniksOgnia 0 Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Rozważam tylko raczej inną płytę, np: MSI H61M-P20 (G3) Intel H61 LGA 1155 lub ASRock H61M-DGS Zakładam, że to bez większej różnicy. Dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts