tarzinio 0 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Witam serdecznie. Pisze ponieważ nie wiem już co robić. Czytałem już wiele poradników, ale mój dysk ssd dalej wolno chodzi. Posiadam dysk Intel 2.5'' SSD/520 MLC 120 GB (Serial ATA 3) OEM oraz Płytę głowną MSI 970A-g43 Według producenta dysk powinien mieć: Szybkość zapisu: 500 MB/s Szybkość odczytu: 550 MB/s Po świeżo wgranym systemie i zainstalowaniu sterowników i aktualizacji płyty głównej oraz przestawieniu na AHCi otrzymywałem wynik taki jak na zdjęciu. Każdy kolejny test był zbliżony. http://zapodaj.net/images/86b96367829f6.png Dysk jest podpięty pod SATA3! Jest ustawiony na AHCi ! Płyta główna w tym bios i inne były aktualizowane! Błagam o pomoc. Już nie wiem co robić!! Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Link nie działa. Poza tym, ten dysk jest na SF, więc informację o 550 MB/s można sobie do nosa wsadzić. Cytuj Link to post Share on other sites
lukegru 11 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 ? nie ma zdjęcia to nie wiadomo o co biega. MSI to jak znam z autopsji, jak coś ma nie ruszyć tak ja należy, to żadne biosy nie pomogą, jak się buduje kompa na MSI ( jak w Twoim przypadku ) to trzeba każdy inny komponent kompa dokładnie przemyśleć bo jak nie to się zaczyna sypać wszystko i nie wiadomo o co biega, Według mnie MSI to najbardziej niekompatybilna podstawka kompa jaka w ogóle występuje z wyjątkiem ASRocka (jeżeli chodzi o pamięci) / niekompetencja / worm 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 ? nie ma zdjęcia to nie wiadomo o co biega. MSI to jak znam z autopsji, jak coś ma nie ruszyć tak ja należy, to żadne biosy nie pomogą, jak się buduje kompa na MSI ( jak w Twoim przypadku ) to trzeba każdy inny komponent kompa dokładnie przemyśleć bo jak nie to się zaczyna sypać wszystko i nie wiadomo o co biega, Według mnie MSI to najbardziej niekompatybilna podstawka kompa jaka w ogóle występuje z wyjątkiem ASRocka (jeżeli chodzi o pamięci) bzdury... screenshot nie dziala, wiec trudno cos powiedziec, pamietaj ze te wszystkie predkosci to niestety sobie mozna schowac do kieszeni, szczegolnie ze ten SSD jest na niezbyt polecanym kontrolerze SF. Cytuj Link to post Share on other sites
renholder1987 33 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) AHCI w biosie ustawić w Sata mode i powinno śmigać.Ważne też żeby kabel sata był podpięty do odpowiedniego portu na płycie(SATA 3). Sam miałem skończyć z intelem 530 ale dzięki forumowiczom zakupiłem Samsunga 840Pro i nie żałuje bo potem naczytałem się samych złych rzeczy nt dysków ssd intela(Samsung śmiga ale nie chwale bo mi się zepsuje tak jak wczoraj padł mi wd blue 1tb ezex po go przechwaliłem chyba:P ) Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez renholder1987 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Według producenta dysk powinien mieć: Szybkość zapisu: 500 MB/s Szybkość odczytu: 550 MB/s W życiu nie zobaczysz takich wartości. Jest to dysk na kontrolerze SandForce, a prawdziwe prędkości tych nośników nie mają zbyt wiele wspólnego z tym, co deklarują ich producenci. Cytuj Link to post Share on other sites
tarzinio 0 Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Oto ponownie wstawione zdjęcie. http://hosting-zdjec.pl/images/732270Bez_tytu_u.png Czyli jaki dysk ssd na prawe polecacie? do 120 GB Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts