Skocz do zawartości

Civilization V

Recommended Posts

Witam :)

Zainteresowałem się ostatnio tą grą i mam kilka pytań.

Czy warto ją kupić?

Czy dodatki są godne uwagi?

Jeśli warto ją kupić to, gdzie najlepiej? Najlepiej byłoby kupić sam klucz a nie w wersji pudełkowej (pewnie wyjdzie trochę taniej i będę mógł od razu zagrać a nie czekać na grę), tylko nie wiem gdzie można tak zrobić? Bo z dodatkami widziałem, że kosztuje aż 140zł, na steam podobna cena.

Ostatnie pytanie, czy ta gra pójdzie mi na lapku z core i3 2370 2,4GHz i kartą Radeon HD 7670M na średnich detalach chociaż?

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Zależy, czego oczekujesz. "Goła" V jest znacznie uproszczona w stosunku do IV i dopiero z dodatkami ma, według mnie, jakikolwiek sens. Osobiście nadal wolę IV, a grałem we wszystkie części, zaczynając od jedynki na Amidze, ponad dwie dekady temu.

• Popieram 1

Gra jest rewelacyjna. Dodatki są obowiązkowe. Przynajmniej dodatek Brave New World zawierający system religii (dostępny w poprzednim dodatku) i idei (są dostępne tylko w tym dodatku). Do 25 sierpnia jest promocja na Civilization V i wszystkie dodatki do tej gry na Steamie. -75%, także warto się pospieszyć. Być może na Allegro też można kupić kod w podobnej cenie promocyjnej.

Zapraszam na civ.org.pl, aby znaleźć innych graczy do gry Multiplayer. Gra z kompem w tę grę to mało ciekawe zajęcie w porównaniu do multiplayera.

Wersja Complete ze wszystkimi dodatkami i DLC jest za 13 euro.

Edytowane przez leszek1976
  • Popieram 1

Dzięki leszek1976 ;)
Ostatnio jak patrzyłem to na steam civilization V był za 30€ ale teraz jak jest za 13€ to kupię.
W poprzednie części nie grałem, ale myślę, że sobie poradzę.

Jeszcze chciałbym wiedzieć, czy w miarę przyzwoicie będzie mi śmigać na lapku?
Do końca wakacji będę siedział na kompie z syganturki, ale od października już nie będzie takiej możliwości.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...