napierniczak321 11 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Witam Zainteresowałem się ostatnio tą grą i mam kilka pytań. Czy warto ją kupić? Czy dodatki są godne uwagi? Jeśli warto ją kupić to, gdzie najlepiej? Najlepiej byłoby kupić sam klucz a nie w wersji pudełkowej (pewnie wyjdzie trochę taniej i będę mógł od razu zagrać a nie czekać na grę), tylko nie wiem gdzie można tak zrobić? Bo z dodatkami widziałem, że kosztuje aż 140zł, na steam podobna cena. Ostatnie pytanie, czy ta gra pójdzie mi na lapku z core i3 2370 2,4GHz i kartą Radeon HD 7670M na średnich detalach chociaż?Z góry dziękuję za pomoc Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Zależy, czego oczekujesz. "Goła" V jest znacznie uproszczona w stosunku do IV i dopiero z dodatkami ma, według mnie, jakikolwiek sens. Osobiście nadal wolę IV, a grałem we wszystkie części, zaczynając od jedynki na Amidze, ponad dwie dekady temu. 1 Link to post Share on other sites
leszek1976 4 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Gra jest rewelacyjna. Dodatki są obowiązkowe. Przynajmniej dodatek Brave New World zawierający system religii (dostępny w poprzednim dodatku) i idei (są dostępne tylko w tym dodatku). Do 25 sierpnia jest promocja na Civilization V i wszystkie dodatki do tej gry na Steamie. -75%, także warto się pospieszyć. Być może na Allegro też można kupić kod w podobnej cenie promocyjnej. Zapraszam na civ.org.pl, aby znaleźć innych graczy do gry Multiplayer. Gra z kompem w tę grę to mało ciekawe zajęcie w porównaniu do multiplayera. Wersja Complete ze wszystkimi dodatkami i DLC jest za 13 euro. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez leszek1976 1 Link to post Share on other sites
napierniczak321 11 Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Dzięki leszek1976 Ostatnio jak patrzyłem to na steam civilization V był za 30€ ale teraz jak jest za 13€ to kupię.W poprzednie części nie grałem, ale myślę, że sobie poradzę.Jeszcze chciałbym wiedzieć, czy w miarę przyzwoicie będzie mi śmigać na lapku?Do końca wakacji będę siedział na kompie z syganturki, ale od października już nie będzie takiej możliwości. Link to post Share on other sites
leszek1976 4 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Najnowsza civka jest dość wymagająca sprzętowo, ale Twój lapek powinien ją uciągnąć. Nie wiem, jak wydajny jest ten układ GPU, ale przy rozdzielczości niższej niż FullHD raczej da radę po obniżeniu detali. 1 Link to post Share on other sites
napierniczak321 11 Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedź Maksymalna rozdzielczość w moim lapku to 1366x768 A konkretnie to jest ten modelhttp://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/pc-archives/NP350V5C-S07PL Link to post Share on other sites
leszek1976 4 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Ta karta spełnia wymagania minimalne. Tu masz linka: http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=963&canMyGpuRunIt=Civilization%20V 1 Link to post Share on other sites
napierniczak321 11 Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Fajnie dzięki, to bez obaw mogę kupić. Link to post Share on other sites
Recommended Posts