Skocz do zawartości

r9 290 tri-x uzywany.

Recommended Posts

SIemka mam pytanie odnosnie aukcji na allegro: http://allegro.pl/sapphire-r9-290-tri-x-oc-4gb-ddr5-512bit-bcm-i4523427302.html

Czy jezeli bylaby dobra cena na licytacji warto licytowac?
Nigdy nie kupowalem nic uzywanego dlatego doradzcie mi czy warto licytowac na tej aukcji?

Dodam takze ze jest osiem tych kart wystawionych na allegro u tego goscia. :)

Obserwowałem te karty i zrobiłem dokładnie to samo co zaproponował Pankracy666. Zapytałem poprzez maila o możliwość sprawdzenia karty przed zakupem. Wcześniejsza konwersacja się urwała i od 2 dni mi gościu nie odpisywał. Ogólnie jak zadawałem sporo pytań to starał się mnie zbywać tekstami typu "jestem uczciwym człowiekiem i bubla bym komuś nie wcisnął" :) Ja bym nie ryzykował. Niby jest ta gwarancja, ale chyba nikt nie kupuje karty po to, żeby po krótkim czasie użytkowania pierdzielić się z oddawaniem GPU na gwarancję i czekać na naprawę usterki/wymianę karty.

Edytowane przez porcupine

Serio? Daj sobie z tym kolesiem spokój. Szuka naiwnego jelenia :)
Na bank kopał (90% szans?), wycisnął z tych kart max (24h dziennie czy ile się kopie... x 100% load). Chłodzenie też jest już pewnie wyżyłowane (łożyska wentylatorów czy coś). Zlochane, przypadek jak z niektórymi "nowymi" samochodami, niby 3 lata a 200k km + bite. :)

Nie polecam gigabyte, chlodzenie z wada techniczna, tempy pod 85 stopni i przy tym wentylatory na 80%. Jest glosno i goraco wiem bo mialem, zakupilem od tego samego allegrowicza ktorego kolega wyzej podal koles mial tych kart 17.

Edytowane przez neo88