Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich.

W końcu zdecydowałem się na zakup komputera, niestety nie za bardzo się na tym znam więc proszę o pomoc.

• Zastosowanie komputera : Gry
  • Maksymalna kwota :4-4,5k
  • Których części potrzebuję : Wszystko wraz z monitorem.
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Pewnie kiedyś jak ogarnę temat to tak.
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: Jeszcze go nie mam.
  • Specjalne wymagania : Chciałbym żeby na jakiś czas mi wystarczył. Oczywiście również o wydajność.
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Nic.
  • Własna propozycja zestawu : Próbowałem coś sam ale nie wiem z jakim skutkiem http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=62627 
Edytowane przez mikas325

Zestaw niestety bez rewelacji.

Zaraz CI coś złożę.

Z97-G43 /intel Z97, LGA 1150/

Core i5-4690K /3.5GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Zalman Z9 U3 USB3.0 

Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600

8GB (2x4GB) 2133MHz CL10 XPG

Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze

Radeon R9 290 Gaming 4GB DDR5 512bit (947/5000)

MX100 128GB (550/150MB/s)

24MP55HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI)

Razem niecałe 4,5k

Dostajesz procesor nowszej generacji (minimalnie szybszy i chłodniejszy),płytę główną z nowszym chipsetem (umożliwi włożenie procesorów z serii Broadwell),szybszy RAM,lepiej wykonaną obudowę,lepszy elektrycznie zasilacz,lepszy SSD i wydajniejszą kartę graficzną.

Kod na darmowe złożenie i wysyłkę do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa lub X98TY2AZ + Norton (otrzymasz wtedy Symantec Norton 360 PL)

Dzięki wielkie za pomoc. Oczywiście największy dylemat mam co do karty graficznej. Zastanawiam się czy już lepiej nie warto dołożyć to 200 zł i kupić http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=71_86&products_id=60189 ? I jak to tak właściwie jest, czytałem, ze te radeony wcale tak dobrze się nie kręcą, grzeją się i są kiepski sterowniki...