dzolo112 6 Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Witam, podłączyłem kino domowe do komputera za pomocą kabla jack - cinch (w zielone wejście na płycie), niby wszystko okej ale grają tylko 2 głośniki (prawy i lewy przedni, w prawym i lewym tylnym baardzo cicho ale coś słychać) ale nie ma takiego dźwięku jak przy oglądaniu tv. W googlach doszukałem się informacji ze głośniki 5.1 mają 3 kable, oraz widziałem taka przejściówkę 3x jack na cinch, czy to może zadziałać ? czy da się to inaczej podpiąć żeby działało ? Ps. mam zintegrowana kartę dźwiękowa obsługującą 5.1 Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 1. Podłączasz kino domwe przez TRZY przejściówki jack cinch 2. Podłączasz kino domowe przez wyjście coax jeżeli masz takie na płycie głównej 3. Podłączasz kino domowe przez wyjście optyczne, o ile masz takie na płycie głównej i w kinie domowym W konkretnej odpowiedzi pomoże konkretny model Twojej płyty głównej i konkretny model kina domowego. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 1. http://forum.benchmark.pl/topic/82218-d%C5%BAwi%C4%99k-przestrzenny-na-pc/ Cytuj Link to post Share on other sites
dzolo112 6 Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 1. Podłączasz kino domwe przez TRZY przejściówki jack cinch 2. Podłączasz kino domowe przez wyjście coax jeżeli masz takie na płycie głównej 3. Podłączasz kino domowe przez wyjście optyczne, o ile masz takie na płycie głównej i w kinie domowym W konkretnej odpowiedzi pomoże konkretny model Twojej płyty głównej i konkretny model kina domowego. Mam tylko jedno wejście na cinche, na kinie domowym jest tylko wyjście coax i wyjście optyczne.. Więc chyba się nie da i kino jest tu ograniczeniem ? Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Możesz podać model kina? Cytuj Link to post Share on other sites
dzolo112 6 Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Grundig cinemo dr 3305 dd Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 No to albo karta dźwiękowa z wyjściem coax lub optycznym lub też wyprowadzenie złącza coax jeżeli takie znajduje się na płycie głównej Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 @Up Przecież ten wynalazek nie ma WEJŚCIA cyfrowego. Co Ty chcesz podłączać? Cytuj Link to post Share on other sites
dzolo112 6 Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Jest opcja dokupić jakiś średni wzmacniacz do samych głośników za 100-200 zł? Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Ja obstawiam ustawienie kina. Mam podpiete tak samo (stare kino 5.1, podpiete do komputera kablem 3.5mm->2RCA i jest ok. Ofc nie bedzie to dzwiek przestrzenny tak, jak powinien byc. Cytuj Link to post Share on other sites
dzolo112 6 Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Przy takim podłączeniu subwoofer nie daje dźwięku na czym w sumie najbardziej mi zależy, grają troche lepiej, ale ile przy tym kabli i miejsca zabierają. Chyba ze ten subwoofer da się inaczej podłączyć? ma on kabel prawdopodobnie cinch ( ale tylko 1), jakby go podłączyć przez przejściówkę bezpośrednio do komputera? a resztę głośników przez kino ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 @Up Nie będzie to grało. Cytuj Link to post Share on other sites
dzolo112 6 Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Kupiłem przejściówkę 1 jack < 2 jacki do jednego podpiąłem kino do drugiego subwoofer i działa, nie ma tylko żadnego dźwięku z centralnego głośnika, ale z tym to już pewnie nie da się nic zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts