Skocz do zawartości

PS3, czy warto?

Recommended Posts

Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem PS3 super slim, ale nie do końca jestem pewny czy warto, bo PS4 już wyszło i pewnie będzie coraz mniej gier. Dodatkowo nie mam jakiś wielki budżet max. 600-800zł, ale za to dostaniesz najlepiej wersje 12GB co jest bardzo mało jak słyszałem. Na PS3 chciałem grać w starsze tytuły jak "shadow of the colossus HD"  ,Demon's Soul's, ale pewnie też z czasem zagram w jakieś nowsze.

PS: Może mi ktoś polecać dobry sklep gdzie PS3 jest oferowany w dobrej cenie i nie 12GB.

Dzięki!

Moim zdaniem jeśli masz sensowny komputer to dobrym rozwiązaniem byłoby kupno do niego pada od xbox 360 (używany okolo 70-80 zł). Gry na ps3 są droższe, a te na pc można dostać w atrakcyjnych cenach. Jeśli zależy ci na grze na dużym ekranie możesz pokombinować z wejściami hdmi i podłączeniem telewizora do komputera.   

Moim zdaniem jeśli masz sensowny komputer to dobrym rozwiązaniem byłoby kupno do niego pada od xbox 360 (używany okolo 70-80 zł). Gry na ps3 są droższe, a te na pc można dostać w atrakcyjnych cenach. Jeśli zależy ci na grze na dużym ekranie możesz pokombinować z wejściami hdmi i podłączeniem telewizora do komputera.

Mam pada xbox360 i mam dobrego PC, ale chciałbym zagrać w niektóre gry które są tylko na PS3

Według mnie opłaca sie kupić. Ja ostatnio wyrwałem z lombardu nową ps3 superslim 500Gb z muvem, grą na muva, i GT6 aniversary.
 Gość początkowo chciał 850 ale utargowałem do 800, a skąd taka cena? Ktoś po prastu wzią to PS3 w plusie z numerem telefonu który musi doładowywać a PS3 sprzedał do lombardu.

Edytowane przez patrollo2

PS3 dla samych exów jak najbardziej opłaca się kupić, a z PS4 lepiej poczekać na slimkę (mniej awaryjna, więcej gier i taniej).

Skąd wiesz ze ps4 slim będzie " mniej awaryjna " ? :) "lepiej poczekać na slimkę (mniej awaryjna, więcej gier i taniej).

W dniu premiery raczej nie będzie tanią rzeczą. 

Bublos jeśli chcesz pograć w starsze tytuły oraz exclusive na ps3 to się opłaca ;) Tylko licz sie z tym jeżeli poprzechodzisz już dane tytuły które Ci się spodobały i nie będziesz miał w co grać to juz troche lipa poniewaz większość nowych tytułów wyjdzie na nowsze generacje konsol a nie na stare. Więc jeżeli chcesz pograć jeszcze w nowe tytuły i sprzedać potem ps4 za sensowną cene to wybierz tę konsole ;) Bo ps3 za kilka miesięcy juz na pewno nie sprzedasz za sensowną kwotę.

Gry w tej chwili nie są tanie na ps4 ale na allegro można wyrwać niektóre tytuły nowe bądź używane za 100zł, 150 (nowe) 

Edytowane przez krystian077

Dziękuje wszystkim za porady i komentarze pod tematem. Zdecydowałem się jednak na nie kupowanie PS3 ponieważ jak dla mnie to kupowanie najtańszej wersji Super Slim 12GB 600-650 plus 200zł za dysk twardy z rozsądną ilością miejsca jest dla mnie za dużo. Porównując PS4 500GB które jak dobrze poszukasz na internecie możesz kupić nowego za 1400zł, więc zaledwie 600zł różnicy w stosunku do PS3 + Dysk twardy 250-500GB. Byłem również z kolegą, który się zna u trzech prywatnych sprzedawców w sprawie kupna używanej PS'trójki, ale ocenił ich stan na zły i  długo bym sobie nie pograł. Przyznam, że to mnie dodatkowo zniechęciło, bo może po prostu miałem pech z sprzedawcami, ale jest jak jest.

Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za porady.

Pozdrawiam! 

Edytowane przez BUBLOS
  • 3 tygodnie później...

a z PS4 lepiej poczekać na slimkę (mniej awaryjna, więcej gier i taniej).
Takim sposobem to nigdy nic byś nie kupił :] Równie dobrze jak wyjdzie slimka powiesz a to poczekam jeszcze aż wypuszczą lepszą partie slimek aż za chwile się obudzisz a będzie już PS5 ;) Kupujesz nówke , masz gwarancje 2/3 lata i co Cie reszta obchodzi ? Wiesza się , grzeje ? Oddajesz na gwarancje i już.
  • Popieram 1

Takim sposobem to nigdy nic byś nie kupił :] Równie dobrze jak wyjdzie slimka powiesz a to poczekam jeszcze aż wypuszczą lepszą partie slimek aż za chwile się obudzisz a będzie już PS5 ;) Kupujesz nówke , masz gwarancje 2/3 lata i co Cie reszta obchodzi ? Wiesza się , grzeje ? Oddajesz na gwarancje i już.

oddajesz na gwarancję i nadal będziesz mieć zepsutą. Kumpel tak miał ze slimką. Przegrzewała się, więc wysyłał do serwisu. Wysyłał 3 razy, za każdym razem problem powracał. Za 4-tym razem na stałe ustawili mu maksymalne obroty wentylatora i według serwisu problem zniknął. To nic, że miał w domu odkurzacz, którego nie dało się używać, ale Sony umyło ręce. Sprzedał ją potem na części.