pzilk 11 Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam,wczoraj uszkodzeniu uległ mój samsung r525. Mianowicie po wduszeniu POWER zapala się dioda od zasilania oraz podświetla się touchpad. Matryca wcale nie reaguje. Podłączałem tv po hdmi oraz monitor po vga i również nic. Dysk pracuje(słychać), procesor i karta graficzna robią się ciepłe, głośnik systemowy nie daje znaku życia. Próbowałem uruchomić bez ramów, dysku, karty wifi lecz zero poprawy. Po rozebraniu i uruchomieniu czuć że ciepłowód od chłodzenia robi się ciepły i sama płyta w miejscu gdzie jest procesor oraz grafika jest ciepła. Kable, taśmy wyglądają ok, płyta również(nie widać przepaleń ani wypukłych kondensatorów), dvd-rom się wysuwa. Co może być przyczyną że nie ma obrazu na żadnym wyjściu? Grafika, pł. główna, zasilanie? Nie świecą się diody od pracy procesora itd. działa tylko dioda sygnalizująca prace(zasilanie). Próbowałem na baterii oraz zasilaczu. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawskill 27 Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Pisze to w każdym podobnym temacie bo u mnie to pomogło , spróbuj przełożyć kartę w pci 2.0 i zobacz Cytuj Link to post Share on other sites
pzilk 11 Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Ok tylko że to laptop i nie posiada pci a grafa jest wlutowana ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Pawskill 27 Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Aa nie zwróciłem uwagi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts