Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć wszystkim. 

Od dłuższego czasu myślę nad tabletem dla siebie, niektóre już mi wpadły w oko ale nadal mam wątpliwości. 

Zacznijmy od tego że nie interesują mnie tablety 7 calowe, mam 5 calowy telefon i to byłby za mały przeskok pomiędzy ekranami. Ważne żeby ekran był FHD i miał minimum te 8 cali. 

Kolejną sprawą to wydajność, a to dla mnie priorytet. Na tablecie chce robić rozmaite rzeczy, grać w najbardziej wymagające gry, przeglądać internet i oglądać filmy. 

Dlatego najlepiej jakby w tabletach były jednostki snapdragona i układy graficzne adreno - Mali 400 mnie nie interesują. 

System - tylko android. 

Mam już kilka modeli a mianowicie dwa:

- G PAD 8.3 - nie wiem czy ten snapdragon wystarczy i adreno 320, poza tym nic mnie od niego nie odpycha. 

- SAMSUNG GALAXY TAB 8.4 - nie jestem do niego przekonany, odstrasza mnie TW i klawisze pod ekranem, poza tym recenzje są raz na tak a raz na nie. 

Nie chce żadnych Chinoli, no-name'ów. 

Zastanawiam się też, czy warto dołożyć 200zł i kupić shield tablet, ale skupmy sie na kwocie 1000zł. 

Jeśli chodzi o TW to ja nie spotkałem się z zacięciami, ale dbam o to żeby czyścić pamięć. Poza tym TW to tylko interfejs, a i normalny Android potrafi się zacinać. Więc to co jest na plus to zdecydowanie bardziej estetyczny wygląd. Poza tym Snapdragon 800 jest zdecydowanie bardziej wydajny od 600 w G Padzie, jest taktowany szybszym zegarem, a ekran w samsungu ma wyższą rozdzielczość. Polecam Ci Samsunga :)

Pozdrawiam!