Skocz do zawartości

Karta graficzna do AMD Phenom II X4 955

Recommended Posts

Chcę go właśnie podkręcać. Myślę, że gdyby udało mi się dobić do tych 3.9~4.0 to byłoby w porządku z GTXem660.

*free AA?

@bossk

A co ze sterami? Czytałem, że nvidia ma lepsze, bardziej stabilne i mniej systemu zżerają.

Edytowane przez Munga

Jak procek ogranicza mocno grafe to mozesz odpalic antyaliasing bez straty plynnosci ale to wszystko zalezy od konkretnych warunkow. Ja spadam, jak koledzy sugeruja ;) ale powotrze sie jeszcze raz, uwazam ze nasze konfiguracje sa na tym samym poziomie wydajnosciowo lub masz nawet troche wolniejsze CPU a to oznacza ze juz nawet teraz z tym gtx260 procek czasem jest waskim gardlem.

Edytowane przez Michal Misiu

Do podkręconego phenoma 3,8 - 4,0 gtx 660, R7 265 jak najbardziej pasuje, fakt faktem, że do tego procka to max.

Jakbyś dorwał GTX 660 w dobrej cenie, to byłoby bardzo dobrze.

Co do sterów jadę na BETA 337.50 i jest bardzo dobrze, zarówno jeśli chodzi o płynność jak też o temperatury.

Edytowane przez gtr76
  • Popieram 1

@munga - ze sterami to jest tak, ze i u jednych i u drugich bywaja problemy. R9 270 posiada jednak mantle, ktoey wlasnie odciaza procesor i zapewni Ci lepsza wydajnosc (w grach ktore z mantle korzystaja)

@michal misiu - nie wiem jak 4870 moze Ci proca ograniczac, wydaje mi sie ze problem lezy gdzies indziej

@munga - ze sterami to jest tak, ze i u jednych i u drugich bywaja problemy. R9 270 posiada jednak mantle, ktoey wlasnie odciaza procesor i zapewni Ci lepsza wydajnosc (w grach ktore z mantle korzystaja)

@michal misiu - nie wiem jak 4870 moze Ci proca ograniczac, wydaje mi sie ze problem lezy gdzies indziej

a no ogranicza, np w skyrimie (gra dwa jaja obsluguje, a moje rdzenie sa wolne (3ghz) i w gta 4 to samo wszystko max ale rysowanie na 50% i skacze 20-60fps...

ze o bf4 nie wspomne...bf3 na ultra lata a bf4 i na ultra i na low ma 15-20fps. (mam 8GB ram DDR2 )

Zostawiam temat ,,madrzejszym'' i sie nie wcinam, to tylko moja opinnia na podstawie mojego sprzetu. Pozdro ;)

Edytowane przez Michal Misiu

Co do mantle , to są dopiero początki , http://twojepc.pl/news31157/Lista-gier-ze-wsparciem-dla-API-Mantle-powieksza-sie-o-trzy-nowe-tytuly.html , , http://twojepc.pl/news30680/CryEngine-z-natywna-obsluga-Mantle.html , , http://twojepc.pl/news31340/GTAV-i-CoD-Advanced-Warfare-skorzysta-z-dobrodziejstw-Mantle.html . Za 599zl na esc.pl jest 270 / 270X , no ale te karty bardziej pod cpu z postu nr.7 .

Edytowane przez gando

cokolwiek kupisz, bedziesz zadowolony, podkrec tylko proca. Ja bralbym R9 270 (ale MSI Gaming, bo to cicha is prawdzona konstrukcja, a na serwis Asusa ludzie narzekaja) bo jest to troszke nowsza konstrukcja i ma mantle

Edytowane przez bossk
  • Popieram 1

Panie @, skończ gadać głupoty i mieszać autorowi w głowie. Wytrzymałem do momentu jak mu polecałeś gtx 580...

@Autorze, musisz się zastanowić co z przyszłością platformy. Jak nie zamierzasz w najbliższym czasie zmieniać proca to bierz gtx 650 ti/7850/ R9 270. Jak wiesz, że będziesz robił upgrade, to inwestuj w najlepszą grafę na jaką Cie stać.

• Popieram 2

Plany miałem 2:

a) wrzucenie karty r9 270/gtx 660 do tego co jest + kręcenie procka

b) wymiana procka na i5-3350p + wspomniana karta.

Przyszłościowo wyglądałoby to tak:

Przy i5 - gotowa 'nowa' platforma pod mocniejszą grafę za 3-5lat.

Przy Phenomie: zmiana kompa za 3-5lat.

Panie @, skończ gadać głupoty i mieszać autorowi w głowie. Wytrzymałem do momentu jak mu polecałeś gtx 580...

@Autorze, musisz się zastanowić co z przyszłością platformy. Jak nie zamierzasz w najbliższym czasie zmieniać proca to bierz gtx 650 ti/7850/ R9 270. Jak wiesz, że będziesz robił upgrade, to inwestuj w najlepszą grafę na jaką Cie stać.

*******niety idioto naucz sie czytac ze zrozumieniem.

/ nie obrażaj innych użytkowników / worm

Nigdy nie grałem na wysokich/ultra, bo zawsze myślałem, że jest to poza moim zasięgiem. Poza tym, gry w które gram nie wymagają nie wiadomo jakich fajerwerków. Eve online, cabal, to gry, które są starsze od mojego obecnego kompa. Diablo 3 myślę, że będzie chodziło spokojnie na tym. Titanfall też powinien pochodzić spokojnie i bez przycięć, a w najnowsze cody nie grałem od Black Ops / MW3 o ile dobrze pamiętam przeszedłem na X360 ;) Więc jak sam widzisz, komp nie jest mi potrzebny tip top. Wystarczy taki, który nie będzie sapał od wymienionych gier i nie będzie się grzał.

No i dzięki. Dzięki gando zobaczyłem, że mantle ma wspierać Star Citizena. Nie czekam jakoś specjalnie na tę grę, ale jak wyjdzie to z przyjemnością obadam. Dzięki R9 mam nadzieję, że pogram chociaż na średnich :) Dzięki za pomoc. Można zamykać.

q9450 3Ghz OC) Bo jak nie to Ty glupoty piszesz. Pilka jest krotka, mi moj proc moja grafe ogranicza

I co jeszcze ? Jeden z mocniejszych procków 2008 roku ogranicza kartę, która wcale wówczas topowa nie byłą ? Taaaaa.

a no ogranicza, np w skyrimie (gra dwa jaja obsluguje, a moje rdzenie sa wolne (3ghz) i w gta 4 to samo wszystko max ale rysowanie na 50% i skacze 20-60fps...

Nic niczego nie ogranicza. Masz po prostu leciwy konfig, który ogólnie nie wyrabia w nowszych pozycjach. GTA 4 potrafi mulić nawet na i5 - przerabiałem. 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...