Hajdusek 1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam,niestety nie mogę zaktualizować sterowników od nvidii,ponieważ pojawia się komunikat ,,Program instalacyjny NVIDIA nie może kontynuować pracy.Ten sterownik graficzny nie mógł odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego." Sterowniki oczywiście ściągnięte ze strony nvidii(zaznaczyłem GTX850M i wybrałem mój system) Nazwa całego laptopa:Asus F550J Specyfikacja: CPU:i5-4200H Memory:6GB OS:WIN 8.1 Grafika:GTX850M 2GB DDR3 Cytuj Link to post Share on other sites
wirher 112 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Pisz do supportu. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Spróbuje w poniedziałek do nich zadzwonić,ale chciałbym do tego czasu zaktualizować sobie sterowniki Cytuj Link to post Share on other sites
dejnus 58 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Spróbuj ściągnąć sterownik do grafiki ze strony producenta, te najczęściej są najbardziej właściwe. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 W sensie,że z asusa ? Już próbowałem i wyskakuję to samo Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 A ze strony nVidii próbowałeś ? Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Też i dokładnie to samo :'( Cytuj Link to post Share on other sites
nad30 35 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Też posiadam laptopa Asus tylko inny model i z inną kartą bo AMD 7470M. I mam ten sam problem ! Żadne nowe sterowniki które powinny pasować ściągane ze strony AMD do mojej karty nie działały należycie. Na stronie Asusa nie ma żadnych aktualizacji sterowników prawie od 2 lat a ja nadal siedzę na sterach dołączonych z laptopem. Jeden kolo na forum napisał mi że tak mają lapki owej super marki . Trzeba z tym żyć. Centrum pomocy asusa na nic się nie zdał Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez nad30 Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 To jest jakieś nieporozumienie,jak zadzwonię,to może coś mi wyjaśnią Cytuj Link to post Share on other sites
nad30 35 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Nie możesz zainstalować tych samych sterowników jakie miałeś wcześniej ? Nie kombinuj i spróbuj na tych samych. Jeśli problem pozostaje, przyczyną może być jakaś awaria a wtedy wiadomo serwis. Na pocieszenie mogę Ci napisać że serwis mają szybki i sprawny. Raz już korzystałem i muszę pochwalić . Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
dejnus 58 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Zawsze możesz próbować zrobić recovery i potem instalować drivery. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Ale nowsze sterowniki podnoszą wydajność w nowych grach,a wiadomo że każda klatka na laptopie się liczy Cytuj Link to post Share on other sites
nad30 35 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 To że sterowniki znacząco podnoszą wydajność karty graficznej to jest tylko bajer dla małolatów, szybciej naprawiają dostrzeżone błędy we wcześniejszej wersji. Śmiać mi się chce jak producenci wypisują o ile podnosi się w procentach wydajność w danym tytule. Jakoś tego nie zauważam, i wydaje mi się że każde kolejne sterowniki AMD ostatnio są takie same. Wszystko działa jak powinno i nic nie przyspiesza. O Nvidi się nie wypowiem bo już od roku nie używam kart na tym gpu ( ale z doświadczenia wiem że i tu, ta historia się powtarza ) Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Wiesz ,zgodzę się z tobą,ale po prostu chcę mieć pewność,że mam nowe sterowniki,dlatego będę się kontaktował z supportem.Ewentualnie jeśli ktoś z forum mi pomoże,to będę wdzięczny Cytuj Link to post Share on other sites
Wanna146 15 Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Kup GT 610. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Mam laptopa,poza tym to słaba karta xD Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts