radoslaw999 21 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Mam Audigy 2 ZS. Jestem z tej karty zadowolony. Jednak kusi mnie X-FI, z efektem Crystalizer. Ponoć poprawia ta funkcja dosyć znacząco jakość dźwięku (może nie oprawia, ale dodaje całkiem przyjemny efekt, PONOĆ, ponieważ nigdy tego nie słyszałem). Jak myślicie, opłacalna jest wymiana lub zakup X-FI? Mam głośniki Logitech X-530, więc jakościowo w miare dobre głośniki. Nie jestem jakimś audiofilem, ale zdaje sobie sprawe, ze A2ZS jest bardzo fajną kartą, dźwięk przez nią generowany jest super, ale może jest coś lepszego? Oczywiście nie za cene 700zł Cytuj Link to post Share on other sites
Czaszka 49 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Lepiej bierz xonara dx. Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Nie potrzebny mi Xonar DX. Nie podoba mi się jak gra. Płytki bas, i bardzo wysokie tony. I w temacie jest Audigy 2 ZS vs X-FI. Więc proszę o nie pisanie o kartach innych niż wymienione. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Nie podoba mi się jak gra. Płytki bas, i bardzo wysokie tony.Kwestia barwy to odpowiednie ustawienie EQ Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Nawet EQ nie eliminuje efektu płytkiego basu. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Jeśli się nie umie to tak... Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 A mi się wydaje, że nie słyszałeś żadnej z tych kart na głośnikach chociażby średniej klasy. Bawiłem się EQ przez pare godzin sprawdzając dźwięk na różnych ustawieniach i na żadnych bas nawet się nie zbliżył do tego z Audigy. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 A mi się wydaje, że nie słyszałeś żadnej z tych kart na głośnikach chociażby średniej klasy.A mi się wydaje, że jak gram 6 lat na imprezach i mam do czynienia z mikserami za kilka tysięcy to mam jakieś pojęcie. To samo tyczy się sprzętu domowego No ale to Ty jesteś specjalistą od dźwięku Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 A mi się wydaje, że nie słyszałeś żadnej z tych kart na głośnikach chociażby średniej klasy. a Ty slyszales? bo chyba nie piszesz o swoich... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts