SzyszuniaWG 0 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Witam. Chciałbym prosić o pomoc przy złożeniu komputera. Wszystko co ważne jest poniżej. Zastosowanie komputera: Gry szczególnie FPS Maksymalna kwota jaką dysponujesz: około 2600zł Których części potrzebujesz?: sama buda Czy będziesz podkręcać sprzęt? w tej cenie nie ma co liczyć na procesor z unlockedem ,ale grafikę owszem Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: Monitor aktualnie ma 1440x900 ale gry powinny chodzić w 1600x900 Specjalne wymagania: Dobry obieg powietrza w obudowie, najlepiej pozytywny, niereferencyjna grafika, głośność zestawu mnie średnio interesuje, chciałbym obudowe z oknem,ale nic nie znalazłem Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? niestety nic Własna propozycja zestawu: Procesor Intel Core i5-4440 650złPłyta główna MSI H87-G43 280zł Karta graficzna Gigabyte Radeon R9 280 Oc 3GB 824zł Pamięć Crucial 8GB Ballistix Sport 2x4GB 1600MHz 305zł Dysk WD 1TB 200zł Zasilacz coolerMaster 600w RS-600-ACABD3 190zł Obudowa Zalman Z3 140zł Napęd LG 55zł Inne: Rozważam obudowę Zalman Z3 plus, ale nie wiem czy do tej płyty podepnę tyle wentylatorów Cytuj Link to post Share on other sites
haszu 50 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) chciałbym obudowe z oknem,ale nic nie znalazłem GELID DARKFORCE - solidna obudowa, niestety kosztuje te około 220zł ale jest naprawdę soldna, z oknem, stacją dokująca dyski itp Ogólnie to jest to rebrand CM 690 II. i5-4440 Jak możesz to weź 4460, jest chłodzniejszy Zasilacz coolerMaster 600w RS-600-ACABD3 Jak chcesz zasilacz od CM to bierz CM G550M - DC/DC modular, cichy i solidny, starczy na długie lata (chociaż wróżbitą nie jestem ) Jak chcesz tańszy zasilacz to bierz TT SMART SE 530w lub XFX Core 450w - TT jest cichszy i jest modularny a XFX ma lepszą elektronikę, ale skoro : głośność zestawu mnie średnio interesuje to możesz kierowa się modularnością/elektryką. A ten g550m to bije te zasilacze na głowę. Nie lepiej wziąć karte od MSI? Poczekaj na opinie innych Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez haszu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts