kamil_shadow 0 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Da się choć trochę podkręcić E2180 dual core 2.0GHz na boxowym chłodzeniu ? Jeśli tak to proszę o wskazówki. Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/J ... -2241.html Trzymaj Lecz z boxa nie wydusisz więcej niż 2,6GHZ no chyba że nie szanujesz go to możesz katować do 3,0GHz osiągając temperatury 75-80 stopni Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 u mojego brata chodzi na 2,5 bez zmiany napięcia potem niestety tak jak pisze exon na boxie temp drastycznie rosły może nie do takich wartości ale 65 stopni to wedlug mnie trochę za dużo dla procka który chodzi te 10-12 h dziennie:) aha przed OC przedmuchaj wentylator brat miał taki syf że jak go wyczysciłem temp spadły chyba o 10-12 stopni:P pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Okta15 9 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Lecz z boxa nie wydusisz więcej niż 2,6GHZ no chyba że nie szanujesz go to możesz katować do 3,0GHz osiągając temperatury 75-80 stopni A gdzież tam M0 idzie na boxie 3.0GHz 1.3V. ~65*C (przynajmniej umnie) Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Pobrałem te programy, które były w poradniku poleconym przez exon681 i jeszcze przed podkręceniem zrobiłem test procesora w stresie. I już po minucie procesor osiągnął temp aż 71 stopni. Chyba nie powinno tak być co ? Czemu robi się aż taka temperatura ? Macie tu zdjęcie. http://img132.imageshack.us/img132/782/easytune.png Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 no stanowczo za dużo o OC zapomnij przy takiej temp przeczyść wentylator ale pewnie i tak to nie wystarczy długo masz tego procka bez zmiany pasty pod radiatorem? Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Nie. Kupiłem go jako uzywke jakieś 2 miesiące temu. Paste dałem nową. a i mam płytę gigabyte ga q35m-s2, na tej płycie podobno i tak nic nie podkręce Cytuj Link to post Share on other sites
hl1030 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 na standardzie w obciążeni takie temp. jak dla mnie to może być: -zły docisk chłodzenia do procka -za dużo lub za mało pasty -za syfiony schładzacz -kiepski obieg powierza w budzie + upały -po części wszystkie wyżej wymienione jaką pastę zastosowałeś?? Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 co wy gadacie, a mój wynik z e2140 z 1,6 na 3,2 na boxie Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Nie pamiętam nazwy ale taka mała strzykaweczka ksoztowała 20 zł. Ile tej pasty powinno być ? Właśnie mi sie wydawało ze jak montowałem chłodzenie to tak dziwnie sie ona mocowało. Bo przycnąłem, przekręciłem a przy pociągnięciu i tak wychodził Może odczepić go i jeszcze raz przyczepić ? Musze nową paste dawac jak odczepie i wczepie ? Cytuj Link to post Share on other sites
hl1030 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 jak zdejmiesz to chłodzenie przy okazji przedmuchaj i przeczyść z kurzu wyczyść z pozostałości pasty stopę radiatora i procesor, nanieś równomierną cienką warstwę świeżej pasty. Co do montowania boxowego intelowskiego chłodzenia to możesz poszukać instrukcji na necie lub jakiegoś video na YT jak prawidłowo zamontować Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 a drogą tą paste kupować ? Cytuj Link to post Share on other sites
hl1030 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 z dobrych pas mogę ci polecić: Arctic Silver 5 Zalman ZM-STG1 - bardzo łatwe nakładanie pędzelkiem Arctic Cooling MX-2 Noctua NT-H1 OCZ Freeze Extreme jest też kilka innych past ale to już wyższa półka cenowa Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Revoltec Thermal Grease Diamond Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 ok dzięki za rady. jutro pójde kupić jakąś paste, przeczyszcze wentylator i dam wam znać czy temp spadły. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Spadły o 10 stopni w stresie. W spoczynku 40 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
hl1030 0 Napisano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 a no widzisz dla chcącego nic trudnego Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts