Skocz do zawartości

Wentylator co i jak?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez KIciulek,

Recommended Posts

Witam, dzisiaj odebrałem PC, a jako, że w składaniu jestem zielony złożono mi go podczas kupowania, rozkręcając obudowę zauważyłem, że jeden wentylator dynda sobie luzem i szczerze mówiąc nie za bardzo wiem co mam z tym zrobić, przy chłodzeniu są jakieś dwie blaszki (czerwone strzałki na zdjęciu) i w sumie pasuje bym zamontował na nich ten wentylator, ale czy to dobre rozwiązanie? Jak dobrze go zamontować? (kierunek) Może jest on zbędny? Tylko po co by go podłączali?

http://iv.pl/images/40268778353529154127.jpg

Ostry koniec strzałki od przepływu powietrza powinien iść w stronę chłodzenia czy w przeciwną stronę? 

• Rozwiązanie

Na wentylatorze masz takie wcięcia. Zdejmij z radiatora te metalowe zaczepy. Zahacz o te wcięcia i zamontuj z powrotem tak jak było na radiatorze. Na samym wentylu na jego boku powinny być strzałki przepływu powietrza i kierunku obrotu. Zamontuj go  tak by strzałka była skierowana w stronę tylnego wentyla. Lub po prostu zaczep go tak samo jak ten tylny. 

Jak będziesz montował to zacznij zaczepiać od strony płyty głównej, będzie znaczne łatwiej dopiąć go później od przodu.

Kierunek przepływu jest bardzo ważny. powietrze ma iść na radiator.

Ale ci pięknie zrobili :D Musiało być coś niedopięte i podczas transportu wypadło. ja mam podobny zaczep (tyle, że w odwrotna stronę) i to aż trzeba się siłować z nim by go zapiąć, a jak to robiłem to aż obawiałem się by przypadkiem całego tego coolera nie wyłamać po "sukcesie"... ale nie straszę już :P U ciebie pewnie pójdzie gładko, skoro sam odpadł.

Edytowane przez KIciulek
  • Popieram 2
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...