takpoprostu 0 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, który z tych modeli byście wybrali ? Della Venue 11 pro z procesorem Atom Z3770 Czy może Acera Switch z klawiaturą ? Szukam prezentu dla żony i zostało mi mało czasu ... Oraz czy zauważalna różnica jest pomiędzy ekranem 10,8 cala a 10,1 przy czym dell ma full hd a acer nie... Który tablet lepiej kupićAcer wychodzi z klawiaturą 1700zł i dyskiem 500gb lecz ma słabszą baterie podobno i mniejszy ekran oraz gorszy procesor.. Della miesięczniego moge kupić za 1250zł sprowadzony z angli... Nie ma śladów użytkowania pachnie nowością. Proszę o pomoc w wyborze. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez takpoprostu Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Zdecydowanie Dell Venue 11 Pro - po pierwsze ekran Full HD, bardzo dobry, porównywalny z Surface Pro 2. Wymienny akumulator - oraz masa akcesoriów : Etui / Klawiatura SLIM, Dok / Klawiatura MOBILe z dodatkowym akumulatorem i jedną z najlepszych klawiatur. Dok, na biurko, stylus / rysik. Do tego Venue 11 Pro ma pełnowymiarowe łącze USB 3 w tablecie. Dell Venue 11 Pro w Polsce, w oficjalnej dystrybucji kosztuje 2800 zł więc za 1220 zł - to szarpał bym jak Reksio szynkę Sam posiadam Venue 11 Pro - troszkę mocniejszy model : Core i3, 4GB RAM i 128GB SSD Tu Masz etui SLIM (lewe) oraz dok MOBILE (Tablet zadokowany w Mobile po prawej). http://i62.tinypic.com/72ep92.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
takpoprostu 0 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Inaczej:Nowego Acera mogę mieć za 1450zł z dyskiem 500gbMiesięcznego Della mogę kupić za 1250zł bez klawiatury z dyskiem 64GB. Klawiatura jest dla mnei bardzo ważna...Czy nadal twierdzisz że warto dopłacić dla tego lepszego ekrnau ? Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez takpoprostu Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Moim zdaniem warto, nie tylko do ekranu ale i dla pełnowymiarowego portu USB, wymiennego akumulatora. Dysk twardy 500 GB w klawiaturze to żaden argument - równie dobrze możesz podłaczyć dysk zewnętrzny na USB i będzie to samo - fajnie, że jest, ale to o niczym nie przesądza. Acha - klawiatura MOBILE do Venue 11 - kosztuje około 700 zl - w Polsce, jak Masz znajomiści w UK to kupisz ją pewnie troche taniej. Drogo - ALE - w niel Masz dodatkowy akumulator, który podwaja Ci czas pracy - Venue 11 z klawiaturą pracuje 18 godzin, a jak włączysz oszczędzanie energii to ponad 24 godziny. Do tego klawiatura Mobile jest genialna do pisania - pisze się na niej jak na dobrych stacjonarnych klawiaturach. TouchPad też jest bardzo dobry. Góra jest z grubego, tłoczonege "amelinium", całość jest bardzo stabilna. Ja na co dzień użwam doku Mobile, tablet mi zastępuje Laptopa. Klawiatura / Etui SLIM - jest tańsze, w Polsce około 400 zl. Jak możesz wydac więcej - to moim zdaniem warto jak sam wydalem 5500 zł - tablet 4000 zł + klawiatura Mobile, klawiatura Slim oraz stylus i stacja dokująca na biurko Cytuj Link to post Share on other sites
takpoprostu 0 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ok kupilem wiec dzis della i mam pytanko... jak uruchomic IE 11 by byl przystosowany do dotykun ? na poczatku uruchamial mi sie i wygladaltak fajnie jak na windows phone...a teraz wyglada jak na zwyklym pc co utrudnia przegladanie... cos wylaczylem ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 W trybie Metro UI - kafle - przesuń palcem z dołu do góry - pojawi się Ci lista aplikacji, Masz tam Internet Explorer. Możesz "przytrzymać" palcem na ikonie - pojawi się na dole "Menu" i tam przypniesz do ekranu startowego. Cytuj Link to post Share on other sites
takpoprostu 0 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 no i odpala mi się zwykły IE Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Otwórz IE w trybie desktop 1. Trybik / Narzędzia (Alt + x) 2. Opcje Internetowe 3. zakładka Programy 4. Z listy Wybierz : pozwól zdecydować programowi Internet Explorer 5. Opcja - Otwórz kafelki programu Internet Explorer na pulpicie - powinna być ODZNACZONA Zastosuj / OK Zamykamy IE i po ponownym uruchomieniu powinno być OK W razie kłopotów wpisz w wyszukiwarce : Change or reset Internet Explorer setting - dostaniesz link do strony Microsoft, gdzie będzie link - który to zrobi. Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
takpoprostu 0 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 gracias senior Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Prąciem bardzo Cytuj Link to post Share on other sites
takpoprostu 0 Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 nie mogę już wytrzymać ! Żonie wyłączył się tablet rozładował się... podłączyła go ładowarki jakimś innym kablem chyba od telefonu... dostała komunikat o innej ładowarce przy uruchamianiu tabletu... nie wiedziała jak to usunąći przywróciła ustawienia fabryczne biosu sądziła że jak kliknie Load Default to wszystko się naprawi! No i po tym kliknięciu przy każdym uruchomieniu tabletu mam komunikat "preparing bitlocker recovery" i za każdym razem muszę wpisywać 48 znakowy kod by się cos tam rozszyfrowało i by system się zalogował ! trageedia... Jak to cholerstwo wyłączyć Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Ravir 631 Napisano 11 Sierpnia 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Przesuń palcem by wysunąć z prawej - Ustawienia -> Zmień ustawienia Komputera -> Komputer i Urządzenia -> Informacje o Komputerze -> na dole po prawej, pod opisami komputera mamy sekcję Szyfrowanie przełączamy na Wyłącz. Po za tym sprawdź i uaktualnij tablet, dell często wypuszcza nowe poprawki i warto je wgrać. Wejdź na suport.dell.com - wpisz Service Tag i sekcja Driver & Downloads Dell Venue 11 pro może być ładowany z innych ładowarek USB - ALE - bardzo długo to trwa. Ładowarka Dell'a "wykrywa" że mamy podłączony tablet i przełącza się ze standardu USB czyli 5V i 2A - na 19.2V i 1.5A - w efekcie mamy znacznie większa moc - i tablet zamiast 8 godzin ładuje się 3 godziny Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
takpoprostu 0 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Nie no jesteś niemożliwy DZIĘĘKI ! Po wpisaniu service tag znajduje mi mój tablet jako wersja 7130... Większość zamieszczonych plików nie mogłem zainstalować... Ale wpisałem rećznie saport della do wersji 5130 i wszystko poszło... Aktualizacje były z lipca i czerwca więc świeżę... Nawet BIOS się zabdejtował Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Zrób absolutnie wszystko łącznie z Firmware "dotyku" czy sterownikami dla Intel'a. Cytuj Link to post Share on other sites
takpoprostu 0 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Ravir ? A czy ty też zaobserwowałeś że Twój ekran jak by minimalnie mogotał ? Albo przy stuknięciu w ekran jak by sie minimalnie tyci tyci w tym czasie przyciemniał ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 U mnie tego nie ma, u kilku znajomych też - ALE - ja mam wyłączoną Automatyczną Regulacje Jasności. Po lewej stronie Masz czujnik światła - który działa bardzo dobrze - jest czuły i szybko reaguje - sam doświadczyłem tego, ze cień ręki wystarczył by nastąpiła "regulacja" jasności. mocno mnie to denerwowało Spróbuj wyłączyć automatyczną regulację jasności - jest gdzieś w schematach zasilania, wchodzisz w zaawansowane. Wgraj tez wszystkie poprawki - do karty Graficznej też są i to chyba z końca Czerwca. Jeśli nie pomoże - to bym reklamował i wysłał sprzęt na gwarancję - Dell poważnie podchodzi do sprawy i nie powinno być kłopotów. Cytuj Link to post Share on other sites
takpoprostu 0 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 właśnie mam wyłączoną te regulacją... te migotanie jest bardzo nikłe... trzeba się przyjrzeć no ale jest... Zobaczę jak się będzie zachowywał.. jak By co mam jeszcze rok na oddanie na gwarancje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts