Skocz do zawartości

DELL VENUE 11 PRO czy Acer switch 10

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Ravir,

Recommended Posts

Witam, który z tych modeli byście wybrali ? Della Venue 11 pro z procesorem Atom Z3770 Czy może Acera Switch z klawiaturą ? Szukam prezentu dla żony i zostało mi mało czasu ...

Oraz czy zauważalna różnica jest pomiędzy ekranem 10,8 cala a 10,1 przy czym dell ma full hd a acer nie...

Który tablet lepiej kupić

Acer wychodzi z klawiaturą 1700zł i dyskiem 500gb lecz ma słabszą baterie  podobno i mniejszy ekran oraz gorszy procesor..

Della miesięczniego moge kupić za 1250zł sprowadzony z angli... Nie ma śladów użytkowania pachnie nowością.

Proszę o pomoc w wyborze.

Edytowane przez takpoprostu

Zdecydowanie Dell Venue 11 Pro - po pierwsze ekran Full HD, bardzo dobry, porównywalny z Surface Pro 2. 

Wymienny akumulator :) - oraz masa akcesoriów : Etui / Klawiatura SLIM, Dok / Klawiatura MOBILe z dodatkowym akumulatorem i jedną z najlepszych klawiatur. Dok, na biurko, stylus / rysik.

Do tego Venue 11 Pro ma pełnowymiarowe łącze USB 3 w tablecie.

Dell Venue 11 Pro w Polsce, w oficjalnej dystrybucji kosztuje 2800 zł :) więc za 1220 zł - to szarpał bym jak Reksio szynkę :)

Sam posiadam Venue 11 Pro - troszkę mocniejszy model : Core i3, 4GB RAM i 128GB SSD

Tu Masz etui SLIM (lewe) oraz dok MOBILE (Tablet zadokowany w Mobile po prawej).

http://i62.tinypic.com/72ep92.jpg

Inaczej:

Nowego Acera mogę mieć za 1450zł z dyskiem 500gb

Miesięcznego Della mogę kupić za 1250zł bez klawiatury z dyskiem 64GB.

Klawiatura jest dla mnei bardzo ważna...

Czy nadal twierdzisz że warto dopłacić dla tego lepszego ekrnau ?

Edytowane przez takpoprostu

Moim zdaniem warto, nie tylko do ekranu ale i dla pełnowymiarowego portu USB, wymiennego akumulatora. Dysk twardy 500 GB w klawiaturze to żaden argument :) - równie dobrze możesz podłaczyć dysk zewnętrzny na USB i będzie to samo :) - fajnie, że jest, ale to o niczym nie przesądza.

Acha - klawiatura MOBILE do Venue 11 - kosztuje około 700 zl - w Polsce, jak Masz znajomiści w UK to kupisz ją pewnie troche taniej. Drogo - ALE - w niel Masz dodatkowy akumulator, który podwaja Ci czas pracy - Venue 11 z klawiaturą pracuje 18 godzin, a jak włączysz oszczędzanie energii to ponad 24 godziny.

Do tego klawiatura Mobile jest genialna do pisania - pisze się na niej jak na dobrych stacjonarnych klawiaturach. TouchPad też jest bardzo dobry. Góra jest z grubego, tłoczonege "amelinium", :) całość jest bardzo stabilna. Ja na co dzień użwam doku Mobile, tablet mi zastępuje Laptopa.

Klawiatura / Etui SLIM - jest tańsze, w Polsce około 400 zl.

Jak możesz wydac więcej - to moim zdaniem warto :) jak sam wydalem 5500 zł - tablet 4000 zł + klawiatura Mobile, klawiatura Slim oraz stylus i stacja dokująca na biurko :)

W trybie Metro UI - kafle - przesuń palcem z dołu do góry - pojawi się Ci lista aplikacji, Masz tam Internet Explorer. Możesz "przytrzymać" palcem na ikonie - pojawi się na dole "Menu" i tam przypniesz do ekranu startowego.

Otwórz IE w trybie desktop :)

1. Trybik /  Narzędzia (Alt + x)

2. Opcje Internetowe

3. zakładka Programy

4. Z listy Wybierz : pozwól zdecydować programowi Internet Explorer

5. Opcja - Otwórz kafelki programu Internet Explorer na pulpicie - powinna być ODZNACZONA

Zastosuj / OK

Zamykamy IE i po ponownym uruchomieniu powinno być OK :)

W razie kłopotów wpisz w wyszukiwarce : Change or reset Internet Explorer setting - dostaniesz link do strony Microsoft, gdzie będzie link - który to zrobi.

Edytowane przez Ravir

nie mogę już wytrzymać ! Żonie wyłączył się tablet rozładował się... podłączyła go ładowarki jakimś innym kablem chyba od telefonu... dostała komunikat o innej ładowarce przy uruchamianiu tabletu... nie wiedziała jak to usunąći przywróciła ustawienia fabryczne biosu sądziła że jak kliknie Load Default to wszystko się naprawi! No i po tym kliknięciu przy każdym uruchomieniu tabletu mam komunikat  "preparing bitlocker recovery" i za każdym razem muszę wpisywać 48 znakowy kod by się cos tam rozszyfrowało i by system się zalogował ! trageedia... Jak to cholerstwo wyłączyć :(

• Rozwiązanie

Przesuń palcem by wysunąć z prawej - Ustawienia -> Zmień ustawienia Komputera -> Komputer i Urządzenia -> Informacje o Komputerze -> na dole po prawej, pod opisami komputera mamy sekcję Szyfrowanie  przełączamy na Wyłącz.

Po za tym sprawdź i uaktualnij tablet, dell często wypuszcza nowe poprawki i warto je wgrać. Wejdź na suport.dell.com - wpisz Service Tag i sekcja Driver & Downloads :)

Dell Venue 11 pro może być ładowany z innych ładowarek USB :) - ALE - bardzo długo to trwa.

Ładowarka Dell'a "wykrywa" że mamy podłączony tablet i przełącza się ze standardu USB czyli 5V i 2A - na 19.2V i 1.5A - w efekcie mamy znacznie większa moc - i tablet zamiast 8 godzin ładuje się 3 godziny :)

Edytowane przez Ravir

Nie no jesteś niemożliwy :) DZIĘĘKI ! :)

Po wpisaniu service tag znajduje mi mój tablet jako wersja 7130... Większość zamieszczonych plików nie mogłem zainstalować... Ale wpisałem rećznie saport della do wersji 5130 i wszystko poszło... Aktualizacje były z lipca i czerwca więc świeżę... Nawet BIOS się zabdejtował :)

U mnie tego nie ma, u kilku znajomych też - ALE - ja mam wyłączoną Automatyczną Regulacje Jasności.

Po lewej stronie Masz czujnik światła - który działa bardzo dobrze :) - jest czuły i szybko reaguje - sam doświadczyłem tego, ze cień ręki wystarczył by nastąpiła "regulacja" jasności. mocno mnie to denerwowało :)

Spróbuj wyłączyć automatyczną regulację jasności - jest gdzieś w schematach zasilania, wchodzisz w zaawansowane.

Wgraj tez wszystkie poprawki - do karty Graficznej też są i to chyba z końca Czerwca.

Jeśli nie pomoże - to bym reklamował i wysłał sprzęt na gwarancję - Dell poważnie podchodzi do sprawy i nie powinno być kłopotów.