Mandibula 0 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Hej! Mam pytanko. Otóż mamy w domu router, stary model TP-Link TL-WR542G. I jakoś tak się złożyło, że w moim pokoju jest martwa strefa (np. oglądanie minutowego filmu na youtube zajmuje mi ok. 10 min). Zastanawiam się właśnie czy zakupić jakiś nowy router czy lepszym rozwiązaniem będzie zakup wzmaciacza sygnały, np. TL-WA830RE Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Repeatowanie zazwyczaj daje gorsze rezultaty niż lepszy zasięg z routera. Wg mnie najlepiej kup 8level WRT-300 - ma on funkcję zarówno routera jak i repeatera zatem jeśli nie zapewni zadowalającego zasięgu bezpośrednio to zawsze możesz użyć go jako repeatera. Koszt to połowa ceny WA830RE więc teoretycznie mógłbyś kupić nawet dwa takie urządzenia i jeden użyć jako routera a drugi jako repeater. Cytuj Link to post Share on other sites
Mandibula 0 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Ok, dzięki. A chciałem jeszcze zapytać jak podmienię routery to internet sam się chwyci czy trzeba coś instalować Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Sprawdź jak masz skonfigurowane połączenie WAN na tym 542G i skonfiguruj analogicznie. Sprawdź czy czasem nei masz klonowania MAC-a, jeśli tak to trzeba go też podmienić na nowym routerze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts