Naleśniczek 4 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam, szukam odpowiednich słuchawek pod ta kartę dźwiękową, chcę żeby nie zamulały, grały w miarę przyjemnie. Oczywiście grać w nich też będę ale nie zależy mi zbytnio na efektach 3d, pozycjonowaniu etc. Muzyka lata 80/90, gitarówki akustyki, blues, jazz, pop, ogólnie słucham wszystkiego poza hh czy metalem. Nie chciałbym żeby to były CAL! Znalazlem następujące opcje dla siebie : - akg 514 mII - superlux hd 668b - shure shr240 Które z nich wybrać ? Może jest jeszcze coś ciekawszego ? Podobają mi się także grado sr60i ale nie wiem czy warto dokładać i czy pasują do tego źródła Pomocy Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Myślę, że tutaj Grado byłoby najlepszym rozwiązaniem,ciepłe brzmienie, całkiem fajna scena, aczkolwiek może być z Xonarem dużo wysokich tonów, więc w razie czego będziesz musiał ukrócić wysokie tony, wówczas fajnie, to powinno się zgrać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Naleśniczek 4 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź mam jeszcze jedne pytanko, czy jako słuchawki uniwersalne będą nadawały się Superlux HMC 631 ? Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Naleśniczek Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Grado były dla mnie za ostre. Do tego piekielnie niewygodne. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedź mam jeszcze jedne pytanko, czy jako słuchawki uniwersalne będą nadawały się Superlux HMC 631 ?w pewnym sensie są one uniwersalne przez równomierną sygnaturę brzmieniową pasującą do niektórych gatunków muzycznych. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts