verham66 0 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam, jakis czas temu zakupilem nowego pc i wszystko chodzilo idealnie lecz po 2 - 3 miesiacach zaczal wyskakiwac mi komunikat "Sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność". Dzialo sie to w momentach gdy gralem w bf4 ,wow lub wath dogs, po 5 - 10 sekundach gry pojawial sie czarny ekran i pozniej ten komunikat. Robilem formata 2 razy ,instalowalem wszystkie sterownikow jakie wyszly od 2013 po te najnowsze i ciagle to samo. Sprzet karta graficzna : Gainward GeForce GTX 770 Phantom 2048MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card procesor: Intel Core i5-4670K 3.40GHz (Haswell) Socket LGA1150 Processor - Retail plyta: ASRock Z87 PRO4 Intel Z87 (Socket 1150) DDR3 ATX Motherboard zasilacz: OCZ ZT 650W '80 Plus Bronze' Modular Power Supply ram : Patriot Venom Red 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz Dual Channel Memory Kit (PV38G160C9KRD) Windows 7 Ultimate 64 bitowy Wybaczcie za brak polskich znakow Z gory dziekuje za pomoc . Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Jak wyglądają temperatury ? Mamy falę upałów, więc możliwe, że coś się przegrzewa. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 To primo.Druga sprawa bawiłeś się w OC? Cytuj Link to post Share on other sites
byzyl 86 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 mialem identycznie z nvidia, po patchu do wowa. Okazalo sie ze zamiec cos spartolila i sami sie do tego przyznali i aby uniknac problemow kazali przestawic obsluge z DX11 na DX9. Sprawdz moze pomoze. Jezeli dzieje sie tak we wszystkich grach to mozliwe e stery siadly. Ale jezeli dzieje sie tak dalej po formatach jk koledzy sprawdz temperatury obniz takty rdzenia i zobacz co sie dzieje. Cytuj Link to post Share on other sites
verham66 0 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Temperatury w normie , takie same jak na poczatku gdzie chodzilo mi wszystko idealnie . Nie, nie bawilem sie w OC. Dodam jeszcze ze podczasz grania np w bf4 pojawiaja mi sie takie szare "kwadraty" na ekarnie praktycznie co pare sekund. Cytuj Link to post Share on other sites
eXzoN 5 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Szare kwadraty, artefakty? Odpal jakiś benchmark i przetestuj kartę na 10-20minut. Włącz w grach v-sync, u mnie pomogło Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez eXzoN Cytuj Link to post Share on other sites
verham66 0 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Probowalem juz wszystkiego z kazdej gry wywala mnie po paru sekundach , testowalem inne karty na tym kompie i chodza bez zadnych problemow .Mysle ze to juz ten czas zeby oddac ja na gwarancje :/ Cytuj Link to post Share on other sites
eXzoN 5 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Skoro inne działają, a ta ma problemy, to na gwarancje smigaj Cytuj Link to post Share on other sites
verham66 0 Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Moja karta dzisiaj wrocila do domu z informacja ze nie wykryli zadnej wady i odeslali mi ja spowrotem, ale odziwo problem zniknal i wszystko dziala jak powino. Nie mam pojecia co moglo byc nie tak, pewnie potrzebowala wakacji jak kazdy.Pozdrawiam i thx za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
byzyl 86 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Problem moze byc rozaiczny w postaci jakis niedomowien pomiedzy systemem a sterami, powiedzmy minal jakis czas, powstalo pare patchy po obu stronach i mamy problem z glowy. Coz nie pzostaje nic innego jak tylko zyczyc udanej zabawy. Pozdrawiam:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts