mICh@eL 335 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam, Ten temat jest częściową kontynuacją tego tematu, lecz teraz waham się tylko pomiędzy tymi dwoma modelami: Dell 2209WA - Matryca e-IPS ze zwykłym CCFL, słabsza czerń (srebrzysta), mały input lag, troszkę lepsze kąty, zdarzają się modele ze złym podświetleniem (na białym widać) vs. HP LP2275w - Matryca S-PVA z podświetleniem W-CCFL (szerszy gamut barw), dobra czerń, podobno duży input lag i czasem smuży. Kiedyś bzyczały i piszczały, ale nowa seria już nie Na razie pomińmy różnicę w cenie (poczekam na jej spadek), a skupmy się na jakości obrazu. A więc: Czy ten Dell też ma tak samo dobre kolory co HP Czy jest w tych monitorach obecne smużenie A może mógłby jakiś posiadacz Dell'a napisać o nim coś więcej, bo w sieci jest o nim bardzo mało informacji Pozdrawiam, Cytuj Link to post Share on other sites
Jules 9 Napisano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 najlepiej było by Jakbyś się dowiedział jak wyglądają gwarancje na oba monitory i jak funkcjonują ich serwisy - tak na wszelki wypadek Cytuj Link to post Share on other sites
theng 0 Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 mam podobny dylemat co do gwarancji dell daje 36 miesięcy na bad piksele i wymianę uszkodzonego monitora w następny dzień roboczy po zgłoszeniu usterki Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Ja już się zdecydowałem na Dell'a - nie dość że tańszy, to gware na bad pixele ma Mały input lag, lepsze kąty widzenia i brak smużenia Tylko funduszy na razie brakuje Cytuj Link to post Share on other sites
theng 0 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 mICh@eL jak już kupisz, napisz małą recenzję portale jakoś się nie garną do przetestowania tego modelu Cytuj Link to post Share on other sites
kontemplator 0 Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 @wyżej Proszę bardzo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts