zwibldog 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam! Bawiłem się wczoraj Partition Magic i po restarcie komputera system nie wstaje, a dysku nie mogę sformatować. W menadżerze urządzeń dysk jest wykrywany, ale gdy wchodzę do zarządzania dyskami, system go nie widzi. Próbowałem już różnymi programami, ale żadnym nie mogę sformatować dysku. Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje Dysk to Seageta 7200.9 160GB 8MB Cache. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 A PartitionMagic tez go nie widzi? Cytuj Link to post Share on other sites
zwibldog 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 No właśnie przy Partition Magic błąd wywala i nie można go uruchomić Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 A co dokładnie robiłeś z tym dyskiem? Może spróbuj innego programu do partycjonowania? Cytuj Link to post Share on other sites
jogin211 1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 może skasowałes MBR? moze wyzerowałes status SMART? Cytuj Link to post Share on other sites
zwibldog 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Przesunąłem partycje i później wykrył ten dysk jako błąd i już więcej system się nie uruchomił. Dodam, że Express Gate normalnie chodzi z tego dysku, tak smao wykrywa dwa systemy, tylko podczas ładowania wywala blue screena i restart. Próbowałem innymi programami- bez skutku. Nawet przy Instalacja Windy nie ma dostępu do tego dysku. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam Może będe troche złośliwy, ale powiec po jakiego czorta to instalowałeś . Witam! Bawiłem się wczoraj Partition MagicNad układem partycji to sie myśli wcześniej a "zabawy" kończą sie właśnie tak. Ja mam bardzo pokrętną metode intalowania OS-w tyle że wszystko robie narzędziami wbudowanymi w system. Owszem pare razy instalowałem testowo takie omnibusy i wiem że wyjątkowo ostrożnie należy sie z nimi obchodzić . Jeżeli chodzi o MBR to są programy które umożliwiają jego edycje i zapis kopi zapasowej i z tym też należy sie obchodzić mądrze. Polecam serwis (niestety) Cytuj Link to post Share on other sites
zwibldog 0 Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 A ile naprawa takiego dyku może kosztować? Może zna ktoś dobry serwis godny polecenia we Wrocławiu? Słyszałem również, że przyłożenie do dyku silnego magnesu powoduje wyczyszczenie twardziela Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Jeżeli nie zależy Ci na danych, które tam są, wyczyść dysk na zero WD Clean np. Tylko, że będzie do tego potrzebna dyskietka i napęd FDD Cytuj Link to post Share on other sites
VMAX OC 5 Napisano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 To spróbuj szczęścia z tym magnesem XD napewno wyszyścisz ale co potem to już inna bajka Cytuj Link to post Share on other sites
zwibldog 0 Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Tam tylko system był na szczęście Dane na innym dysku są, który aktualnie zastępuje ten Potrzebuje go sformatować jakoś, bo jak patrzyłem to jakieś dziwne partycje mu się utworzyły i chce go wyczyścić do stanu "sklepowego" Myślę, że po wyczyszczeniu jakoś zacznie chodzić ten dysk Cytuj Link to post Share on other sites
jogin211 1 Napisano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 wyzeruj dysk w takim razie. albo jakims programem typu "Eraser" ktory zamazuje wszystkie dane, ktore mozna odzyskac po "formacie" itp zabiegach, ktore na pierwszy rzut oka czyszczą dysk Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 FORMAT PRZEZ DOSA i wszystko bedzie sie dalo pozdrawiam albo przez star->uruchom->cmd i tam mysle ze pomoglem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts