Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! Bawiłem się wczoraj Partition Magic i po restarcie komputera system nie wstaje, a dysku nie mogę sformatować. :lol: W menadżerze urządzeń dysk jest wykrywany, ale gdy wchodzę do zarządzania dyskami, system go nie widzi. :lol: Próbowałem już różnymi programami, ale żadnym nie mogę sformatować dysku. :lol::D;) Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje :?:

Dysk to Seageta 7200.9 160GB 8MB Cache.

Przesunąłem partycje i później wykrył ten dysk jako błąd i już więcej system się nie uruchomił. Dodam, że Express Gate normalnie chodzi z tego dysku, tak smao wykrywa dwa systemy, tylko podczas ładowania wywala blue screena i restart. Próbowałem innymi programami- bez skutku. Nawet przy Instalacja Windy nie ma dostępu do tego dysku.

Witam

Może będe troche złośliwy, ale powiec po jakiego czorta to instalowałeś :D.

Witam! Bawiłem się wczoraj Partition Magic

Nad układem partycji to sie myśli wcześniej :!: a "zabawy" kończą sie właśnie tak.

Ja mam bardzo pokrętną metode intalowania OS-w tyle że wszystko robie narzędziami wbudowanymi w system. Owszem pare razy instalowałem testowo takie omnibusy i wiem że wyjątkowo ostrożnie należy sie z nimi obchodzić :!:.

Jeżeli chodzi o MBR to są programy które umożliwiają jego edycje i zapis kopi zapasowej i z tym też należy sie obchodzić mądrze.

Polecam serwis (niestety)

Tam tylko system był na szczęście :D Dane na innym dysku są, który aktualnie zastępuje ten :D Potrzebuje go sformatować jakoś, bo jak patrzyłem to jakieś dziwne partycje mu się utworzyły i chce go wyczyścić do stanu "sklepowego" :D Myślę, że po wyczyszczeniu jakoś zacznie chodzić ten dysk :D

• 3 tygodnie później...