Thevion 0 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witam, mam problem z OC. Gdy wychodzę ze stanu hibernacji to ustawienia OC wracają do wartości domyślnych. Czyli: Mam Pentium 520 2,8GHz@3GHz przed hibernacją CPU-Z pokazuje dobrze wszystko tak jak podkręciłem, natomiast po wyjściu z hibernacji wraca do swojego 2,8GHz domyślnego taktowania. To wina windowsa czy płyty głównej? Mój sprzęt to: MB Asus P5GD1 Pro - bios najnowszy Intel Pentium 520 2,8GHz 1,5GB RAM różnych firm Windows 7 Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Mogę się spytać po co ci tak częsta hibernacja? A co do tego wracania to chyba coś normalne Nie masz zbyt mało ramu przy Win7? Cytuj Link to post Share on other sites
Thevion 0 Napisano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Przy tej ilości RAMu śmiga jak burza. Od włączenia guzika do całkowitej operacyjności czekam około minuty A hibernacja potrzebna bo zapominam wyłączyć komputer gdy gdzieś wychodzę i przynajmniej nie zżera tyle prądu jak wejdzie w stan hibernacji. Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 A no chyba że tak Niech się ktoś wypisze na ten temat bo mnie tam hibernacja nie fascynuje. A jeszcze jedno pytanie czy widzisz różnicę pomiędzy 2,8 GHz a 3,0 GHz ? Bo te 200MHz chyba cię nie zbawi a jednak nie będziesz się martwił Cytuj Link to post Share on other sites
Thevion 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Może i to nie dużo, ale w przyszłości popróbowałbym więcej Chodzi tylko o fakt, że takie coś jest. Ale dzięki za chęci Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 I że też nikt inny nie chce ci napisać :oops: Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts