jogin211 1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 zaczął nawalać mi monitor Asus`a VW192s mianowicie zaczeły piszczec cewki przy zasilaczu (bez wzgledu czy monitor pracował czy był na Stand By) wysłałem 7 kwietnia, a 10 kwietnia (czyli dzisiaj) jest juz w domu. patrze po numerze seryjnym- wymienili na nową sztuke. rozpakowuję ekran- szok.. bez folii, ekran cały w kropki (jak by ktoś na niego ciagle kichał), porysowany, zakurzony, brakuje srubki aby przykrecić stopę. zadzwonilem do serwisu- mam powtórzyć procedurę i uwzglednic co jest nie tak (swoją drogą tylko 150 znaków moge tam wpisac!!! 3 zdania?) mam nadzeje, ze nie zrobili tego specjalnie. powracaja do mnie wspomnienia ze szwecji, gdzie padł mi router to w sklepie, w ktorym go kupilem w ciągu 20 minut oddali mi odrazu kase.oczywisacie kupiem u nich nowy. mieliscie juz takie przypadki z Asus`em? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Tylko slyszalem ze maja marny serwis w Polsce. Zadnych detali niestety podac nie moge Cytuj Link to post Share on other sites
jogin211 1 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 serce aż boli. sądziłem, ze to jest powazna firma..a jednak! mnie to sie w glowie nie miesci, ze dostałem wymieniony, nowy sprzęt "uzywany", w gorszym stanie niż odesłałem im swój (ten jest porysowany, poplamiony i bez śrubek) wyglada mi to na jakąś totalną kpinę z kienta. jesli nie dostanę tym razem naprawionej MOJEJ sztuki (z moim numerem seryjnym) albo fabrycznie nowej sztuki to ani razu nie kupię już ekranu Asusa i bede wszystkim odradzał tę firmę. Cytuj Link to post Share on other sites
Jules 9 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 sprawdź dokładnie jak wygląda procedura wymniany uszkodzonego sprzętu opisana w gwarancji i jeżeli serwis nie wywiązuje się z któregoś paragrafu to możesz to zgłość do UOKiK lub do innej instytucji zajmującej się prawami klienta... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts