Arile 0 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Zastosowanie komputera: Gry, korzystanie codziennie Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 2000 zł Których części potrzebujesz?: buda (komputer stacjonarny bez monitora i bez nagrywarki dvd z obudową) Czy używane części wchodzą w grę?: nie Czy będziesz podkręcać sprzęt? nie Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: nie, 1920x1080 lg nie wiem jaki dokladnie Specjalne wymagania: brak specjalnych wymagan : ) Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? nagrywarke dvd i monitor Własna propozycja zestawu: http://oi62.tinypic.com/1joxfa.jpg Inne: Co sądzicie o zestawie podanym powyzej? Z gory dziekuje za pomoc i przepraszam za nie zastosowanie sie do schematu pisania tematu Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez Arile Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Zastosuj się do wzoru,bo jest co poprawiać. Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.), Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach) Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.) Czy używane części wchodzą w grę?: Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking) Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.) Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu) Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste) Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą) Link to post Share on other sites
genisuken 540 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Zestaw trochę nieprzemyślany. Moja propozycja: Procesor (669zł): i5 4460 Płyta główna (199zł): Gigabyte GA-H81-D3 Pamięci ram (159zł): Geil 4GB Dysk twardy (205zł): Wester Digital Caviar Blue 1TB Zasilacz (175zł): XFX Core 450W Karta graficzna (539zł): XFX R7850 Obudowa (139zł): Zalman Z3 Razem: 2085zł Za taką kwotę otrzymujesz wydajny 4-rdzeniowy procesor, płytę główną z chłodzoną sekcją, dwiema kościami UEFI, 4gb ram od Geila o niskim napięciu, pojemny dysk twardy, dobry elektrycznie zasilacz, wydajną kartę graficzną z 2GB pamięci oraz przewiewną obudowę. Do gier, taka ilość ram (4GB) wystarczy. Z tego co wyczytałem to wiem, że masz monitor i nagrywarkę, ale nie wiem czy masz obudowę, bo w zestawie jest nie masz. Nagrywarka jest ze złączem SATA? W przyszłości można tutaj wsadzić drugą kostkę ramu (najlepiej identyczną lub o podobnych taktach,napięciu) oraz jakieś chłodzenie, żeby było ciszej i zimniej. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez genisuken 1 Link to post Share on other sites
Arile 0 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Dzięki wielki, wjezdzam po niego w poniedzialek : ) temat do zamkniecia Link to post Share on other sites
Recommended Posts