Skocz do zawartości

Gigabyte r9 290 z koparki terkoczący wentylator WF3

Recommended Posts

Witam.

Zakupiłem ostatnio kartę z tematu pochodziła z koparki jest na gw do 2017.02, niestety środkowy wentylator terkocze nawet w idle jak i pod obciążeniem. Mogę go sam zregenerować czy odesłać na serwis?

Kartę mogę mieć za 950zł.

Edytowane przez neo88

Karta przyszła do mnie wentylator terkotał więc odesłałem, koleś ma kilka kart niestety lepszej od mojego egzemplarza nie znalazł. Więc zaproponował mi cenę 950zł, karta na gwarancji do 2017.02, gpu na pamięciach hynixa

Edytowane przez neo88
Gość Adrian

Ta karta nie ważne którą bys wział pracowała na 100% przez X czasu. Jest tak weksplatowana że dlatego chodzi w takich kwotach. Możesz zmienić jej całkowicie chłodzenie na jakieś niereferencyjne typu accelero ale nie zmieni to faktu że karta jest bardzo zużyta i nie koniecznie będziesz z niej zadowolony.

Ta karta nie ważne którą bys wział pracowała na 100% przez X czasu. Jest tak weksplatowana że dlatego chodzi w takich kwotach. Możesz zmienić jej całkowicie chłodzenie na jakieś niereferencyjne typu accelero ale nie zmieni to faktu że karta jest bardzo zużyta i nie koniecznie będziesz z niej zadowolony.

Zapomniałem ta karta ma chłodzenie WF3, nawet nówki ze sklepu mogą i dość często terkoczą.

Nie chce mi się odsyłać i czekać 29 dni, odkręcę wentyl nasmaruję i powinno pomoc użyję wazeliny lub smary grafitowego, przy okazji zmienię pastę.

Edytowane przez neo88

Wentylator udało się naprawić, ale nie potrzebnie odklejałem naklejkę z tyłu wentylatora.... Pytanie do was panowie jak z gwarancją? jeśli wentylator padnie to serwis będzie się czepiać że nie ma tej naklejki?

Raczej nie, ale wszystko zależy od człowieka - trafi się służbista i możesz mieć problemy.

karta jest bardzo zużyta

Taaaaa Mniej klatek będzie wyświetlać ?

• Popieram 1

chodzi złudne przeświadczenie, że karty z koparek pod wpływem ciepła mają bardziej zużyte (skorodowane) kule BGA przez co mogą szybciej się wysypać - co jest głupotą

karty które działają z grami są na to bardziej podatne gdyż codzienne ich nagrzewane i schładzanie doprowadza do tego,że wtedy bardziej t pracuje (rozszerzalność temperaturowa) i wtedy jest o wiele gorzej, niż układ 24h w temperaturze 70-80 

co innego chłodzenie bo tu może wystąpić zużycie mechaniczne przez wytarcia i kurz  

• Popieram 3
Gość Niuniek7

Pytanie do was panowie jak z gwarancją? jeśli wentylator padnie to serwis będzie się czepiać że nie ma tej naklejki?

Jak widac slady to moze nie musi .Zależy od dnia pana serwisanta może zauwazy moze nie

Skoro na gwarancji do 2017 to bym się nie martwił,skoro w koparce chodziła to do zwykłego użytku tym bardziej starczy,przynajmniej przetestowana i chodzi a nie jak to się zdarza przychodzi nowka i się pc nie odpala.Nie wiem jak jest z gigusiem ale na dole karty gdzie masz mocowanie chłodzenia masz na jednej z srubek naklejkę gwarancyjną?jeśli nie to ściągaj ,naoliw wiatraczek,zapodaj jakąś dobrą pastę i po sprawie.

ie chce mi się odsyłać i czekać 29 dni, odkręcę wentyl nasmaruję i powinno pomoc użyję wazeliny lub smary grafitowego, przy okazji zmienię pastę.

Nigdy nie stosuj smaru grafitowego  w elektronice!!!!

Ten smar przewodzi prąd, więcej pisać chyba nie muszę.

Wentylator dziala ciszej. Co do naklejki jest przyklejona lekko na rogach odstaje ale to nie problem dla serwisanta?

Zmienilem paste na mx2 tempy srednio o 6 stopni w dol poszly.

Karta w bf4 osiaga 68 stopni max az nie chce sie wierzyc ze mniej niz moj vapor x r9 280x.

Wd 40 nie przewodzi pradu co prawda troche pomogl, niestety nie moglem rozebrac tego wentylatorka.

Edytowane przez neo88

Wd 40 nie przewodzi pradu co prawda troche pomogl, niestety nie moglem rozebrac tego wentylatorka.

wd40 sie nadaje tylko na dzień może dwa,robiłem wentylatory kiedyś i najlepiej wypadał zwykły olej silnikowy (samochodowy).Po Oleju silnikowym nigdy nie wracały spowrotem.

pozdro

Gość Adrian

Raczej nie, ale wszystko zależy od człowieka - trafi się służbista i możesz mieć problemy.

Taaaaaaaakk mniej klatek będzie wyświetlać... . Przed zakupem niech poprosi o zdjęcia laminatu żeby można było stwierdzić czy nie jest przegrzana. Ja bym bez sprawdzenia takiej karty po prostu nie kupił. Nie bez powodu są one znacznie tańsze ale co ja tam wiem same okazje na tym allegro.

Taaaaaaaakk mniej klatek będzie wyświetlać... . Przed zakupem niech poprosi o zdjęcia laminatu żeby można było stwierdzić czy nie jest przegrzana

http://myreactiongifs.com/gifs/nicolascageconfusedemotions.gif 

• Popieram 6

Przed zakupem niech poprosi o zdjęcia laminatu żeby można było stwierdzić czy nie jest przegrzana.

http://img.sadistic.pl/pics/6ab62f038185.gif

• Popieram 3

no i pewnie nie wie, że nie zobaczy odbarwienia na laminacie :D to już nie czasy Fermi gdzie sekcja była jak  w radzieckim czołgu i tam powstawały odbarwienia :D

BTW- większość kart z koparek to MSI Gaming a te maja czarne PCB i w dodatku matowe  :hahaha:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...