MQK 702 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Zakupiłem ostatnio kartę z tematu pochodziła z koparki jest na gw do 2017.02, niestety środkowy wentylator terkocze nawet w idle jak i pod obciążeniem. Mogę go sam zregenerować czy odesłać na serwis? Kartę mogę mieć za 950zł. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez neo88 Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 No to zakupiłeś czy możesz mieć? karta z koparki jest tak weksplatowana że chłodzenie odmówiło Ci posłuszeństwa, gra nie warta świeczki wg mnie Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Karta przyszła do mnie wentylator terkotał więc odesłałem, koleś ma kilka kart niestety lepszej od mojego egzemplarza nie znalazł. Więc zaproponował mi cenę 950zł, karta na gwarancji do 2017.02, gpu na pamięciach hynixa Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez neo88 Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Ta karta nie ważne którą bys wział pracowała na 100% przez X czasu. Jest tak weksplatowana że dlatego chodzi w takich kwotach. Możesz zmienić jej całkowicie chłodzenie na jakieś niereferencyjne typu accelero ale nie zmieni to faktu że karta jest bardzo zużyta i nie koniecznie będziesz z niej zadowolony. Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Ta karta nie ważne którą bys wział pracowała na 100% przez X czasu. Jest tak weksplatowana że dlatego chodzi w takich kwotach. Możesz zmienić jej całkowicie chłodzenie na jakieś niereferencyjne typu accelero ale nie zmieni to faktu że karta jest bardzo zużyta i nie koniecznie będziesz z niej zadowolony. Zapomniałem ta karta ma chłodzenie WF3, nawet nówki ze sklepu mogą i dość często terkoczą. Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 W takim razie jeśli masz gwarancje to reklamujesz i nie martwisz się resztą, maja obowiązek usterkę usunąć. Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie chce mi się odsyłać i czekać 29 dni, odkręcę wentyl nasmaruję i powinno pomoc użyję wazeliny lub smary grafitowego, przy okazji zmienię pastę. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez neo88 Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 No tylko uważaj jak zepsujesz już Ci na gwarancji tego nie naprawią Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Wentylator udało się naprawić, ale nie potrzebnie odklejałem naklejkę z tyłu wentylatora.... Pytanie do was panowie jak z gwarancją? jeśli wentylator padnie to serwis będzie się czepiać że nie ma tej naklejki? Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Raczej nie, ale wszystko zależy od człowieka - trafi się służbista i możesz mieć problemy. karta jest bardzo zużyta Taaaaa Mniej klatek będzie wyświetlać ? 1 Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Taaaaa Mniej klatek będzie wyświetlać ? chodzi złudne przeświadczenie, że karty z koparek pod wpływem ciepła mają bardziej zużyte (skorodowane) kule BGA przez co mogą szybciej się wysypać - co jest głupotą karty które działają z grami są na to bardziej podatne gdyż codzienne ich nagrzewane i schładzanie doprowadza do tego,że wtedy bardziej t pracuje (rozszerzalność temperaturowa) i wtedy jest o wiele gorzej, niż układ 24h w temperaturze 70-80 co innego chłodzenie bo tu może wystąpić zużycie mechaniczne przez wytarcia i kurz 3 Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Pytanie do was panowie jak z gwarancją? jeśli wentylator padnie to serwis będzie się czepiać że nie ma tej naklejki? Jak widac slady to moze nie musi .Zależy od dnia pana serwisanta może zauwazy moze nie Link to post Share on other sites
wiSien_ 0 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Ja dwa miesiąc temu też kupiłem r9 290 od sapphire z koparki na allegro za 850 ale referenta. Ale u mnie wszystko w jak najlepszym porządku, a sama karta miała niecałe 3 miechy Link to post Share on other sites
decrypterie 257 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Skoro na gwarancji do 2017 to bym się nie martwił,skoro w koparce chodziła to do zwykłego użytku tym bardziej starczy,przynajmniej przetestowana i chodzi a nie jak to się zdarza przychodzi nowka i się pc nie odpala.Nie wiem jak jest z gigusiem ale na dole karty gdzie masz mocowanie chłodzenia masz na jednej z srubek naklejkę gwarancyjną?jeśli nie to ściągaj ,naoliw wiatraczek,zapodaj jakąś dobrą pastę i po sprawie. Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 ie chce mi się odsyłać i czekać 29 dni, odkręcę wentyl nasmaruję i powinno pomoc użyję wazeliny lub smary grafitowego, przy okazji zmienię pastę. Nigdy nie stosuj smaru grafitowego w elektronice!!!! Ten smar przewodzi prąd, więcej pisać chyba nie muszę. Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Wentylator dziala ciszej. Co do naklejki jest przyklejona lekko na rogach odstaje ale to nie problem dla serwisanta? Zmienilem paste na mx2 tempy srednio o 6 stopni w dol poszly. Karta w bf4 osiaga 68 stopni max az nie chce sie wierzyc ze mniej niz moj vapor x r9 280x. Wd 40 nie przewodzi pradu co prawda troche pomogl, niestety nie moglem rozebrac tego wentylatorka. Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez neo88 Link to post Share on other sites
decrypterie 257 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Wd 40 nie przewodzi pradu co prawda troche pomogl, niestety nie moglem rozebrac tego wentylatorka. wd40 sie nadaje tylko na dzień może dwa,robiłem wentylatory kiedyś i najlepiej wypadał zwykły olej silnikowy (samochodowy).Po Oleju silnikowym nigdy nie wracały spowrotem. pozdro Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Tak ale ty rozebrales caly wentylator czy tylko wstrzykiwales? Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Raczej nie, ale wszystko zależy od człowieka - trafi się służbista i możesz mieć problemy. Taaaaa Mniej klatek będzie wyświetlać ? Taaaaaaaakk mniej klatek będzie wyświetlać... . Przed zakupem niech poprosi o zdjęcia laminatu żeby można było stwierdzić czy nie jest przegrzana. Ja bym bez sprawdzenia takiej karty po prostu nie kupił. Nie bez powodu są one znacznie tańsze ale co ja tam wiem same okazje na tym allegro. Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Taaaaaaaakk mniej klatek będzie wyświetlać... . Przed zakupem niech poprosi o zdjęcia laminatu żeby można było stwierdzić czy nie jest przegrzana http://myreactiongifs.com/gifs/nicolascageconfusedemotions.gif 6 Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Nie rozumiem Waszego zachowania, nie życzę koledze aby trafił zły egzemplarz ale gdyby tak się stało jestem ciekaw jak mu w tedy spece doradzicie Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Przed zakupem niech poprosi o zdjęcia laminatu żeby można było stwierdzić czy nie jest przegrzana. http://img.sadistic.pl/pics/6ab62f038185.gif 3 Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Nie rozumiem Waszego zachowania a my twoich durnych teorii 3 Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Adrian miałeś kiedyś kartę z koparki? Chyba nie, skoro twierdzisz że wyświetla mniej fps'ów Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez neo88 Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 no i pewnie nie wie, że nie zobaczy odbarwienia na laminacie to już nie czasy Fermi gdzie sekcja była jak w radzieckim czołgu i tam powstawały odbarwienia BTW- większość kart z koparek to MSI Gaming a te maja czarne PCB i w dodatku matowe Link to post Share on other sites
Recommended Posts