erystr 10 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Że Cześć Witajcie, Mam mały problem. Nie potrafię zmusić do działania lapków z biosem UEFI by można było zainstalować Windows 8/8.1 z pendrive. Próbowałem używać już do tego Windows DVD/USB download tool, Rufusa i dalej nie czyta. Obraz ISO jest ok (dystrybucja 8.1 Winclub z czerwca br.) bo na innych komputerach instalowało bez problemu. Co najdziwniejsze gdy ISO nagrałem na DVD DL to też nie chodziło. Gdy włączę bios UEFI+CSM lub samo CSM (inaczej Legacy) to instaluje ale dysk musi mieć format plików MBR zamiast GPT. Pendrive nie może być FAT32 bo jeden z plików o rozszerzeniu WIM ma 4.6GB... Czy jest jakaś opcja by zadziałało? Oczywiście secure boot wyłączony. Pozdrawiam EDIT: Mówiłem o pendraku bo z kieszeni HDD z emulacją ISO Zalman VE300 też nie chciało instalować Edytowane 31 Lipca 2014 przez erystr Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Ja zawsze robię rufusem i jest ok. Ustawiasz w min schemat partycjonowania na GPT, system plików na ntfs i wszystko powinno śmigać Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 bootx64.efi Masz ten plik na pendrive ? UEFI na płycie obsługuje boot z usb w ntfs ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts